Μια μάστιγα για την οποία δεν γίνεται πολύς λόγος

alt
Διαβάζουμε:
Τάκης Γιγουρτάκης: «Ο Νίκος πέθανε από αναβολικά»
Όλως τυχαίως χθες το βράδυ μαζί με έναν γνωστό μου, είχαμε μία συζήτηση με έναν αθλητή που παίζει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και μετά από μερικά ποτά άρχισε η συζήτηση να προχωράει σε πιο βαθιά θέματα...
Τον ρώτησα τάχα μου αφελώς, για το εάν υπάρχουν αναβολικά στο μπάσκετ και ήταν σοκαριστικός!
«Μα πού ζεις;» μου λέει ξαφνιασμένος. «Εδώ παίρνουν αναβολικά κι οι κότες για να κάνουν μπράτσα και να έχουν αντοχή! Δεν τους βλέπεις έξω τους "μπρατσαράδες"; Νομίζεις πως όλα γίνονται με την γυμναστική; Η γυμναστική θέλει κόπο κι ιδρώτα. Με αυτά χαπακώνεσαι και βλέπεις τον εαυτό σου να γίνεται φέτες μέσα σε λίγες εβδομάδες!».
Τότε πετάγεται κι ο γνωστός μου ο οποίος πλέον είναι ο σαραντάρης με τα κιλάκια της ηλικίας του και με τον οποίο βλεπόμαστε σπάνια και μας ανέφερε την δική του περίπτωση...
«Πήρα κι εγώ για ένα διάστημα χάπια υπό την επίβλεψη κάποιου που τον λέμε "Χημικό". Μέσα στον μήνα το σώμα μου μεταμορφώθηκε! Μιλάμε έγινα "φέτες"! Μετά όμως άρχισαν να ανεβαίνουν απότομα πολύ οι παλμοί μου, μέχρι και 180 (!!!) και στο τέλος μου δημιουργήσανε κολπική μαρμαρυγή και τα σταμάτησα...»...
Σοκαρίστηκα! Ο γνωστός μου να σημειωθεί ότι από όσο τον ξέρω ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
«Και καλά δεν φοβούνται μήπως πάθουν τίποτε;» τους ρώτησα.
«Κοίταξε. Παίρνουν αντίδοτα και τάχα μου προστατευτικά για το συκώτι κ.α. όπως π.χ. γαϊδουράγκαθο και νομίζουν με αυτά θα είναι εντάξει... Αμ δε! Είδες πέρυσι με τον Ολυμπιακό τι έγινε; Έπεσε κάτω ο Ολαϊτάν από καρδιακή προσβολή - μην ακούς τι είπανε στον κόσμο... - και μετά μειώσανε τις δόσεις και διασύρθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό...»
«Και πώς μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον που έχει σώμα φτιαγμένο με αναβολικά σε σχέση με αυτόν που το έκανε με γυμναστική;» ξαναρώτησα αφελώς.
Δίστασα να τον ρωτήσω εάν ο ίδιος παίρνει αλλά έμμεσα απάντησε λέγοντας «χωρίς χάπια δεν γίνεται να παίξεις σε υψηλό επίπεδο...»
«Αυτοί που έχουν σώμα φτιαγμένο με αναβολικά έχουν αδύνατα πόδια γιατί στα πόδια οι μύες είναι μεγαλύτεροι και δεν φέρνουν τα αναβολικά το ίδιο αποτέλεσμα με τα χέρια και τον κορμό του σώματος. Για να κάνεις αντίστοιχα γυμνασμένα πόδια, αυτό μπορείς να το επιτύχεις μόνο με την γυμναστική».
Είπαμε κι άλλα πολλά για τις συνέπειες των αναβολικών τα οποία ήταν πραγματικά απίστευτα π.χ. για το πώς επηρρεάζουν τον εγκέφαλό σου.
Σοκαρισμένος από την αποκαλυπτική συζήτηση είπαμε "καληνύχτα" και το διαλύσαμε.

ΠΗΓΗ
Σχόλια