Από την περασμένη Παρασκευή το πολιτικό σύστημα της Πορτογαλίας και, πολύ περισσότερο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας έχουν…

δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα μετά τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες. Φαίνεται πως οι «βόμβες» συνεχίζονται γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, καθώς μετά το πέρας της τριήμερης ανακριτικής διαδικασίας οι δικαστικές αρχές διέταξαν την παραμονή του Σόκρατες υπό κράτηση, αφού προηγουμένως του απήγγειλαν κατηγορίες για διαφθορά και φοροδιαφυγή.
Από την Παρασκευή που ξεκίνησε η διαδικασία, οι παράγοντες του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας παρακολουθούν «παγωμένοι» τις εξελίξεις, καθώς ενόψει των επόμενων εκλογών σταθμίζουν τις πιθανές απώλειές τους, που δεν φαίνεται να είναι αμελητέες. Να σημειωθεί πως ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Η έρευνα σε βάρος του κινήθηκε με την υποψία σωρείας σκανδάλων: φορολογικής απάτης, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατηγοριών διαφθοράς.
Μαζί με τον Σόκρατες συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ο προσωπικός του οδηγός, που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

trelokouneli.gr