Πρώην βουλευτής της ΝΔ σε εταιρεία δολοφόνων -Πώς άρπαζαν τις περιουσίες μοναχικών εύπορων ατόμων και το μυστήριο με τον θάνατο τριών αδελφών

Πρώην βουλευτής της ΝΔ σε εταιρεία δολοφόνων -Πώς άρπαζαν τις περιουσίες μοναχικών εύπορων ατόμων και το μυστήριο με τον θάνατο τριών αδελφών ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

Επανάληψη της Ιστορίας ή σύμπτωση; Οι Αρχές φαίνεται ότι ξανασυναντούν μια νέα εταιρεία δολοφόνων με την εμπλοκή και «γαλάζιου» στελέχους, που φέρεται μάλιστα να ήταν ο ιθύνων νους της σπείρας.
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, με τις Αρχές να αναζητούν, όμως, και άλλους συνεργούς.
Ηδη έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.
Η σπείρα δρούσε οργανωμένα τα τελευταία 4 με 5 χρόνια, ακολουθώντας ένα μελετημένο σχέδιο. Αρχικά,  πλησίαζαν και γνώριζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατάρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά τον θάνατό του.
Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η κληρονομιά εκποιείτο άμεσα ή γινόταν η διαχείρισή της με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αποφέρει κέρδη. Το ύποπτο της ιστορίας άρχισε να διαφαίνεται όταν πέθαναν τρία αδέλφια, με την περιουσία τους να περιέρχεται σε πρόσωπα που δεν είχαν σχέση μαζί τους.
Συνολικά 10 πρόσωπα είναι αναμεμειγμένα στη δικογραφία, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:
  • εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
  • διακεκριμένη απάτη στο δικαστήριο κατ' εξακολούθηση
  • άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
  • διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση και
  • ψευδορκία μάρτυρα
Σχόλια