Π.Σκουρλέτης: "Επαναφορά του βασικού μισθού στα 752 ευρώ"

Για εφαρμογή πολιτικών που θα κινούνται στον αντίποδα, έξω από τα όρια του στενού κορσέ του, μνημονίου δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του, Γιάννη Βρούτση για την πλήρη ενημέρωση που περιλάμβανε όλα τα οικονομικά στοιχειά  από οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. 
 
Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε τις εξαγγελίες για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, της λειτουργίας του ΟΜΕΔ, της προστατευτικής νομοθεσίες για τις απολύσεις και της κατάργησης του νόμου για την επιστράτευση των απεργών. 
 
«Βασικός στόχος μας είναι, επεσήμανε η επαναφορά του βασικού μισθού στα 752 ευρώ, καθώς και η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κατάργηση του ΟΕΚ . 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Σταρτούλης εξήγγειλε την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος καθώς και της ρήτρας θανάτου που οδηγούν σε μείωση της επικουρικές συντάξεις, ενώ τόνισε ότι θα επανεξετάσει το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ. 
 
«Θα καταργήσουμε οτιδήποτε περιέχεται στο e-mail Χαρδούβελη και οδηγεί σε μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, τόνισε ο κ. Στρατούλης. 
 
Όσο για την αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις επεσήμανε ότι θα γίνει σταδιακά, με πρώτο βήμα την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για τις συντάξεις έως 700 ευρώ. 
 
Επίσης θα επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς, ενώ δεν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με άξονα τα 360 ευρώ.
 
Ο απερχόμενος υπουργός  Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε συγκινημένος επισημαίνοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε να προχωρήσει το έργο  του υπουργείου επί 2,5 χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες. 
 
Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίστηκε ο γνωστός  οικονομολόγος -ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλιση και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Γιώργος Ρωμανιάς.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια