Οι Γερμανοί απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση του Α.Τσίπρα!!!

«Εάν η νεοσχηματισμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κυβέρνηση του “όχι σε όλα” τότε το μομέντουμ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σύντομο» προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπονοώντας ότι η κυβέρνησή του θα πέσει σύντομα.
 
Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα ο Μ.Σούλτς είχε αναγγείλει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος "συμβουλές" προς την νέα κυβέρνηση προφανώς θέλοντας να τρομάξει για ακόμα μια φορά και να απειλήσει για το τι κακό θα συμβεί στην Ελλάδα αν παρακούσει την "φίλη Γερμανία"!
 
«Σε αντίθετη περίπτωση εάν δημιουργήσει μια θετική ατζέντα για να κάνει την χώρα του πιο τίμια, κάνει πιστευτές δεσμεύσεις και προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για να κάνει την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή Ενωση ισχυρότερες, τότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό του» καταλήγει με νόημα ο Μάρτιν Σούλτς.
 
Ο Μάρτιν Σουλτς ξεκινάει το κείμενό του τονίζοντας ότι «ορισμένοι ίσως να μην περίμεναν μια τόσο θριαμβευτική νίκη για το αριστερό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο, στηλιτεύει και το γεγονός ότι για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύρισαν και οι Μαρίν Λε Πεν και Νάιτζελ Φάρατζ.
 
«Τώρα που έχουν περάσει μερικές ημέρες από τις εκλογές και η κυβέρνηση έχει διαμορφωθεί, τα σχόλια και οι πανηγυρισμοί πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη λογική και τον ρεαλισμό» σημειώνει ο Μάριν Σουλτς και προσθέτει «Το δύσκολο κομμάτι μόλις τώρα ξεκινάει. Το να κυβερνήσεις μια χώρα και να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των πολιτών, ενώ, την ίδια στιγμή, κάνεις άνοιγμα στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας».
 
Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν τελείωσαν την  Κυριακή 
 
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τα προβλήματα της χώρας δεν τελείωσαν την νύχτα της Κυριακής, καθώς το δημόσιο χρέος παραμένει 1,7 φορές μεγαλύτερο από την οικονομία της, η φορολογία εξακολουθεί να πιέζει δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, πολλές σκληρά εργαζόμενες οικογένειες υποφέρουν, ενώ, κάποιοι πλούσιοι μπορούν να αψηφούν τους κανόνες και να φοροδιαφεύγουν, κυρίως λόγω των πελατειακών σχέσεων.
 
«Ενα μεγάλο μέρος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί στην εξουσία και ήταν απλό να μιλάει όλο αυτό τον καιρό κατά της λιτότητας και κατά της Τρόικα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να προσθέσει ότι «Παρά τα "κατά", κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα. Ξέρω καλά τον πρωθυπουργό, κ.Τσίπρα. Είναι ειλικρινής και χαρισματικός και επίσης πιστεύω πως είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός».
 
Την Κυριακή δεν υπήρξε κανένα ευρωπαϊκό δράμα 
 
Συνεχίζοντας την ανάλυσή του ο Μάρτιν Σουλτς επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει πρόθεση ούτε από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά ούτε η Ενωση θα αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει.
 
«Αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός» σημειώνει ο Μάρτιν Σουλτς προσθέτοντας ότι, παρόλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνει προσπάθειες συμβιβασμού για να πετύχει τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
 
Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό με τον ρόλο της Τρόικα να είναι στο επίκεντρο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Σχόλια