Iστορική ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου υπέρ των θέσεων ΣΥΡΙΖΑ για Ρωσία και ιδιωτικοποιήσεις!!!

Πριν λίγο σε μια ιστορική ανακοίνωση η "σκληρή" ελληνική δεξιά το εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, επικροτεί την γεωστρατηγική στροφή που επιχειρεί η νέα αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τάσσεται επίσημα υπέρ των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης για ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΗ κλπ τονίζοντας ότι πρώτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος έλαβε αυτές τις θέσεις.
Στην ανακοίνωση με τίτλο «Όχι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις»αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:
«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα. Επίσης, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες θεωρούμε ξεπούλημα της Πατρίδος, έχουμε διατυπώσει θέση κατά των ιδιωτικοποίησεων σε ΟΛΠ και ΔΕΗ. Θεωρούμε επίσης σημαντικό ζήτημα την επιστροφή στον Ελληνικό Λαό της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ"».
Η κυβέρνηση και ο Λαϊκός Σύνδεσμος μπορεί να χωρίζονται από πολιτικό χάος σε ότι αφορά τις θέσεις τους σε μια πλειάδα θεμάτων, όπως ο διαχωρισμός θρησκείας και κράτους, η λαθρομετανάστευση κλπ  (τις ίδιες θέσεις έχει άλλωστε και ο κυβερνητικός εταίρος οι ΑΝΕΛ), αλλά φαίνεται ότι στα κορυφαία ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης συνάδουν. Και η στήριξη του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή προς στην κυβέρνηση στην Βουλή σε τέτοια ζητήματα δεν είναι καθόλου αμελητέα υπόθεση.
Οπως και στον Γοργοπόταμο αριστερά και δεξιά δίνουν τα χέρια για να διώξουν τους συνεργάτες της Γερμανίας...
Την ίδια στιγμή στην Ρωσία τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τις νέες θέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δυτικές κατά της Μόσχας.
Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε στην Μόσχα άρεσε ο πολιτικός όρκος των περισσότερων υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό συνάδουν απόλυτα με τις θέσεις του ΛαΪκού Συνδέσμου, αλλά και των ΑΝΕΛ.
Τα ρωσικά ΜΜΕ επισήμαναν με πληθώρα σχολίων και την επιλογή του Αλ. Τσίπρα και του μεγαλύτερου μέρους της νέας κυβέρνησης να ορκιστεί με πολιτικό όρκο.
Μεταξύ άλλων, την απόφαση σχολίασε και ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, ο οποίος εκτιμά ότι «σε μία χώρα με τόσο ισχυρή ορθόδοξη παράδοση, η οποία διαμόρφωσε την ιστορία και την κοσμοαντίληψη του λαού, δεν υπάρχει μέλλον για καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα αποφάσιζε να αγνοήσει την Εκκλησία και τις πνευματικές αξίες, που εκείνη προστατεύει και είναι πολύτιμο για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού».
«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου RIA Novosti σε ρεπορτάζ αναφορικά με την  αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης για την Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ σύσσωμος ο ρωσικός Τύπος και οι σχετικές εκπομπές στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας συγχαίρουν τη νέα κυβέρνηση για τη στάση της.
«Οι Έλληνες αποποιούνται τη σκληρή ευρωπαϊκή ρητορική ως προς τη Ρωσία και αυτό ενδέχεται να βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει ενίσχυση των κυρώσεων» γράφει το έγκυρο οικονομικό φύλλο RBK (RosBusinessConsulting), σημειώνοντας ότι στον λογαριασμό της στο twitter η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, απέφυγε να αναφερθεί στις διαφωνίες που προέκυψαν με την ελληνική κυβέρνηση.
Βέτο από τον Νίκο Κοτζιά στην Ευρώπη;
«Η Ελλάδα απείλησε να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» είναι ο τίτλος της κυβερνητικής εφημερίδας «Ρασίσκαγια Γκαζιέτα» που επαναλαμβάνουν πολλά ρωσικά ΜΜΕ, ακόμη και η ρωσική εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής» η οποία αναφέρεται στους φόβους για ένα «ελληνικό βέτο» στην αυριανή έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το Ουκρανικό.
Τι λένε τα ρωσικά ΜΜΕ για τους ΑΝΕΛ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο νέος σύμμαχος της Ρωσίας;» αναρωτιέται η ρωσική υπηρεσία του BBC, ενώ η πατριωτικών τόνων και φιλική προς το Κρεμλίνο ιστοσελίδα Vzglyad.ru αναδεικνύει την άποψη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ότι θα πρέπει «να πραγματοποιηθεί γεωπολιτική στροφή προς την κατεύθυνση της Ρωσίας» κάτι που πρώτο δημοσίευσε χθες το defencenet.gr.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας, Φιόντορ Λουκιάνοφ, «η Ελλάδα μπορεί να εμποδίσει ένα τυχόν νέο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ» και θα απαιτηθεί να υπάρξει «ξεχωριστή συζήτηση με τον ελληνικό παράγοντα».
Όπως σημειώνει ο Ρώσος διεθνολόγος στο πρακτορείο ΡΙΑ- Νόβοστι, υπάρχει ακόμη μία σειρά χωρών που έχουν εκφράσει διαφωνίες και επιφυλάξεις, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Αυστρία κλπ, ενώ για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, «υπάρχουν άλλα ζητήματα πρώτης γραμμής, τα οποία πρέπει να επιλυθούν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια