Η μαγεία και το μυστήριο του θρυλικού παλατιού «Regaleira» [εικόνες]

Βρίσκεται στην παλιά συνοικία της Σίντρα, στην Πορτογαλία και ανήκει στην λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το υπέροχο και ταυτόχρονα γεμάτο μυστήριο παλάτι «Quinta da Regaleira» είναι ένα δείγμα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής.  
Χτισμένο στα τέλη του 20ου αιώνα, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιδιοκτήτη, Antonio Augusto Carvalho Monteiro (1848 -1920) και του σκηνογράφου και αρχιτέκτονα Luigi Manini.
Με ιδιαίτερη αναφορά στη γοτθική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική το «Quinta da Regaleira» αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο.
Η ιδιοκτησία περιλαμβάνει ένα παλάτι, παρεκκλήσι, λίμνες και δύο πηγάδια που καταβυθίζονται στο έδαφος, διαθέτοντας επάλληλες σειρές από σκάλες.
Τα δύο πηγάδια ενώνονται µε τούνελ και περάσματα, που οδηγούν σε άλλες σπηλιές. Το μεγαλύτερο διαθέτει µια σπειροειδή σκάλα 27 µ., της οποίας ο αριθμός των σκαλοπατιών ανάγεται στη μυστικιστική φιλοσοφία των Ταρώ.
«Οι υπόγειες σπηλιές, οι  λίμνες, ο πύργους και οι ατελείωτοι κήποι. Αυτό μέρος είναι μια μαγεία» δήλωσε η Καναδή φωτογράφος Taylor Moore που αποθανάτισε με τον φακό της την ασύλληπτη ομορφιά του μέρους.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια