Ισλαμιστές μιλούν για επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα της Δύσης και απειλούν με νέα φρίκη!!!

Με νέες αιματηρές επιθέσεις, που θα σκορπίσουν τη φρίκη στη Δύση, απειλούν οι Ισλαμιστές της Αλ Σαμπάμπ, με βίντεο στο οποίο προαναγγέλλουν «χτυπήματα» σε εμπορικά κέντρα, μιλώντας μάλιστα για συγκεκριμένους στόχους.
 
Η τρομοκρατική ομάδα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει έδρα στη Σομαλία, απειλεί με επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Βρετανία σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.
 
Η Αλ Σαμπάμπ ήταν πίσω από την επίθεση το 2013 σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι που άφησε πίσω της περισσότερους από 60 νεκρούς. Η οργάνωση διατύπωσε απειλές για το Mall of America, στη Μινεσότα, το West Edmonton Mall, στον Καναδά, την εμπορική οδό Oxford Street στο Λονδίνο και δύο εμπορικά κέντρα στη Γαλλία, τα Le Forum des Halles και Les Quatre Temps.
 
Ο επικεφαλής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον κάλεσε τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν και ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε στη USA Today ότι δεν υπάρχει ένδειξη για συγκεκριμένη απειλή ενάντια στις ΗΠΑ.
 
Βέβαια, οι πρόσφατες τραγικές επιθέσεις στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη και την Οτάβα, από εξτρεμιστές που ζούσαν σε αυτές τις πόλεις, έχουν προκαλέσει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας. Στο βίντεο διάρκειας 77 λεπτών, που δημοσιεύθηκε στο Twitter, η Αλ Σαμπάαμπ έκανε απολογισμό της επίθεσης στην Κένυα και στη συνέχεια ένας μασκοφόρος προειδοποίησε ότι παρόμοια «χτυπήματα» μπορεί να γίνουν σε εμπορικά κέντρα της Δύσης.
 
«Αν μερικοί μουτζαχεντίν κατάφεραν να προκαλέσουν πανικό στην Κένυα για σχεδόν μία εβδομάδα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνουν μερικοί αφοσιωμένοι μουτζαχεντίν στη Δύση, σε αμερικανικά ή εβραϊκά εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Καλούμε τους Μουσουλμάνους αδελφούς μας, ειδικά αυτούς στη Δύση, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Αλλάχ και να στοχεύσουν τους άπιστους, όπου κι αν είναι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μασκοφόρος.
 
Σύμφωνα με τον Τζόνσον, αυτό το μήνυμα είναι ενδεικτικό μίας απειλής νέου τύπου που απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτική παρακολούθηση ανθρώπων που είναι ύποπτοι για υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες. «Εχουμε ξεπεράσει τη φάση κατά την οποία αυτές οι ομάδες έστελναν ξένα στελέχη σε χώρες, αφού πρώτα τους είχαν εκπαιδεύσει αλλού», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πλέον η απειλή είναι εκ των έσω.
 
Το Mall of America, που δέχεται 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ήδη ανακοίνωσε ότι λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, μετά από την απειλή. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια