Πράσινο φως από τον Ντάισελμπλουμ για 1,2 δις!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το πρακτορείο MNI, ο πρόεδρος του Eurogroup με την εντολή του κατεπείγοντος ζητάει να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Πρόκειται για τα χρήματα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της.
Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του MNI, Βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.
Σύμφωνα με κύκλους στις Βρυξέλλες η κίνηση της ελληνικής πλευράς να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε μετά από πληροφόρηση που υπήρξε από την την Ε.Ε. για τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση (τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ, μέρος της δόσης). Ωστόσο, υπεισέρχεται και ο πολιτικός παράγοντας, δεδομένης της συγκυρίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα επιστραφούν στο ΤΧΣ.
Αν επιστραφούν στο ΤΧΣ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Δημόσιο -ούτε μέσω repos, εκτιμάται αρμοδίως-, αν επιστραφούν στις τράπεζες τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Το ιδανικό σενάριο για την Αθήνα είναι να επιστραφούν απευθείας στο Δημόσιο.
Παράλληλα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να βρεθεί χρηματοδότηση για την Ελλάδα που να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Απριλίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια