Οι αρχές του Λιβάνου ανταλλάσσουν τη σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών με 24 αξιωματικούς τους!!!

Την πρώην σύζυγο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους διέρρευσε ότι σκοπεύουν να ανταλλάξουν οι αρχές του Λιβάνου με 24 Λιβανέζους αξιωματικούς
Η πρώην σύζυγος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Σάγια αλ Νουλάϊμι, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, λίγο έξω από την Βηρυτό, όπου κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η γυναίκα είναι έγκυος και αναμένεται να γεννήσει σύντομα. Η δε είδηση για την αποφυλάκισή της διέρρευσε από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου στον βρετανικό Τύπο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αρχές του Λιβάνου θα ανταλλάξουν την πρώην σύζυγο του αλ Μπαγκνάντι με 24 Λιβανέζους αξιωματικούς ασφαλείας, οι οποίοι κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Η αλ Νουλάϊμι είχε παντρευτεί τον αρχηγό των τζιχαντιστών μόνο για τρεις μήνες και απέκτησε μαζί του μια δεκάχρονη κόρη, την Χάγια, η οποία συνελήφθη μαζί της. Τώρα η γυναίκα είναι παντρεμένη με Παλαιστίνιο και από το 2013 που ζούσε στην Τρίπολη προσχώρησε στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, για την οποία υπήρξε πολύτιμο στέλεχος.
Η συμφωνία ανταλλαγής ομήρων μεταξύ των αρχών του Λιβάνου και της Αλ Νούσρα βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Οι Λιβανέζοι αξιωματικοί είχαν πέσει θύματα απαγωγής από την Αλ Νούσρα και από τζιχαντιστές μαχητές τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Άρσαλ, που βρίσκεται στα σύνορα του Λιβάνου με την Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια