Νέα τροπή στην συντριβή του A 320 της Germanwings: Οι πιλότοι δεν έστειλαν κανένα σήμα κινδύνου (mayday) - Το συναγερμό κήρυξε ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας!!!

Το πλήρωμα του μοιραίου Α 320 της πτήσης 4U9525 δεν έστειλε κανένα σήμα κινδύνου (mayday) στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό ανέφερε πριν από το λίγο το AFP προσθέτοντας πως η κήρυξη εκτάκτου ανάγκης έγινε από τον έλεγχο εναέριου κυκλοφορίας (ATC) βλέποντας την πορεία του αεροσκάφους να καταλήγει στην ορεινή περιοχή των νότιων Άλπεων.
Όπως αναφέρει το ρωσικό RT και επικαλούμενο πληροφορίες από τον τόπο του δυστυχήματος αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο πριν τη συντριβή.


Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία  προειδοποίηση από το πλήρωμα μπορεί να σημαίνει είτε ότι οι πιλότοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους και να σταματήσουν τη μοιραία πτώση ή ακόμη και να μην είχαν τις αισθήσεις τους.
Στις τραγικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος νεότερες  πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν και τουλάχιστον 20 μαθητές από τη Γερμανία οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία στο πλαίσιο ανταλλαγής επίσκεψης με ισπανικό σχολείο.
Το Α 320 το αντίστοιχο του B 737 της Boeing είναι το πλέον χρησιμοποιημένο αεροσκάφος στην πολιτική Αεροπορία και μέχρι το Νοέμβριο του 2014 είχαν κατασκευαστεί συνολικά 11.163 αεροσκάφη. Το αεροσκάφος της Germanwings είχε παραληφθεί από την εταιρεία το 1991.





D-AIPX Germanwings Airbus A320-211 taken 29. Mar 2014 at Dusseldorf - Rhein-Ruhr International (DUS / EDDL) airport, Germany by Daniel Schwinn
Το μοιραίο αεροσκάφος A 320-211 της Germanwings με αριθμό σειράς D-AIPX

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια