Άφησαν επίτηδες τις πολυεθνικές μεταλλαγμένων να αλωνίζουν στην Ελλάδα

http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050013713_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%BC%CF%84-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1--730x360.jpgΕυκαιρία για τη χώρα να θωρακιστεί νομικά και να πει STOP στα μεταλλαγμένα

Το είπε ο Δημήτρης Κουρέτας στην εκπομπή "Θεσσαλών Γη" και προκάλεσε αίσθηση. Ο προηγούμενος κανονισμός της Ε.Ε. για την απαγόρευση της διάδοσης και της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών που αντικαταστάθηκε από την πρόταση Μανιάτη το 2014 τον Ιούνιο, ίσχυε από το 2001.

Έκτοτε ενώ η χώρα έπρεπε να συστήσει επιστημονική επιτροπή για να τον εφαρμόσει δεν το έπραξε ποτέ, επίτηδες κατά τη γνώμη του ώστε να επωφεληθούν οι εταιρείες μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, όπου η χώρα είναι υποχρεωμένη να παντήσει θετικά ή αρνητικά. Τότε κατέληξε είαμε συστήσει μία επιτροπή με υπουργό Περιβάλλοντος τον κ. Κολιοπάνο και όταν ανφερόμαστε στους κινδύνους από τη διάδοση των ΓΓΤΟ στο περιβάλλον, την υγεία ή τη βιοποικιλότητα της χώρας, μας αντιμετώπιζαν ως γραφικούς, αφού τα λόμπι των πολυθενικών της βιοτεχνολογίας, είχαν περάσει την άποψη ότι τα μεταλλαγμένα είναι ευλογία.. Σήμερα βέβια και η επιστημονική κοινότητα έχει αλλάξει γνώμη, αφού από αυτά που υπόσχονταν οι εταιρείες, ελάχιστα τηρήθηκαν κλαι όλη η ιστορία είναι για τον έλεγχο του πολλαπλασιαστικού υλικού, των σπόρων της γης και της ζωής.

Είναι ευκαιρία πλέον με τη νέα οδηγία που ισχύει από το Μάρτιο του 2015, να αναλάβει πρωτοβουλία η χώρα και να φέρει νομολογία στο κοινοβούλιο, όπως το έπραξε η Γαλλία και ετοιμάζεται να το κάνει και η Γερμανία, που να απαγορεύει και την καλλιέργεα, αλλά και την κατανάλωση ΓΤΟ π.χ. στις ζωοτροφές.




ΠΗΓΗ
Σχόλια