Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε «κατά λάθος» το Ισραήλ

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/04/mortar-630x400.jpg Δύο βλήματα όλμου που έπεσαν την Τρίτη από τη Συρία στα εδάφη που ελέγχει το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, ρίχτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, το Ισλαμικό Κράτος δεν είχε σκοπό να χτυπήσει το Ισραήλ αλλά θέσεις τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Τζιχάντ (Jaish Al Jihad), η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβε τη συριακή πόλη Καχτανία (Qahtaniya) που βρίσκεται στα νότια της επαρχίας Κουνέιτρα (Quneitra) στα συριακά εδάφη στο Γκολάν, σε απόσταση μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα από τις ισραηλινές θέσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Καχτανία κατεχόταν το προηγούμενο διάστημα από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργανώσεις που η προτεραιότητά τους ήταν ο πόλεμος ενάντια στη κυβέρνηση Άσαντ, για αυτό και δεν είχαν προβεί σε καμία επιθετική ενέργεια προς το Ισραήλ.

Τώρα που η πόλη πέρασε στο Ισλαμικό Κράτος, ισραηλινά Μέσα εκφράζουν τον φόβο ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ως βάση για να εξαπολύσουν οι τζιχαντιστές επιθέσεις ενάντια στο Ισραήλ.

Την Τρίτη το πρωί το Μέτωπο Αλ Νούσρα εξαπέλυσε επίθεση για να ανακαταλάβει την πόλη. Στη μάχη που ακολούθησε μεταξύ τζιχαντιστών, Αλ Νούσρα με το Ισλαμικό Κράτος, ανταλλάχτηκαν πυρά με αντιαρματικές ρουκέτες, οπλοπολυβόλα και όλμους. Κατά τη διάρκεια της μάχης δύο βλήματα από όλμους έπεσαν κοντά στο κιμπούτζ Έιν Ζιβάν (Ein Zivan).

Αδέσποτες βολές από οπλοπολυβόλα από την πλευρά της Συρίας προς τα εδάφη που κατέχει το Ισραήλ έπεσαν και την Τετάρτη, στην ίδια περιοχή.

Το θερμόμετρο στα Υψίπεδα του Γκολάν έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή τέσσερις Άραβες ένοπλοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ενώ προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά στα σύνορα Ισραήλ – Συρίας στο Γκολάν.

Ισραηλινά σάιτ υποπτεύονται ότι πίσω από την ένταση στο Γκολάν βρίσκεται το Ιράν, το οποίο πιέζει την κυβέρνηση της Συρίας να επιτεθεί στους Ισραηλινούς. Ωστόσο, οι βόμβες και οι βολές που δέχονται οι Ισραηλινοί τις τελευταίες ημέρες, δεν προέρχονται από οργανώσεις φιλικές προς το Ιράν αλλά από τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

tribune.gr
Σχόλια