"Οι Γερμανοί δεν "χωνεύουν" το ελληνικό χρέος λόγω του ναζιστικού τους παρελθόντος"!

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/ONALERTPHOTOS/HISTORY/NAZI/Nazi_Athina4f.jpg Άρθρο σοκ όχι από κάποιο ελληνικό μέσο ενημέρωσης αλλά από το Foreign Policy, υποστηρίζει ότι ο πραγματικός λόγος που οι Γερμανοί αρνούνται να δεχθούν οποιαδήποτε λύση στο “ελληνικό ζήτημα” έχει να κάνει μ΄ έναν και μόνο λόγο: το ναζιστικό τους παρελθόν!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο “στις αρχές της εβδομάδας έμοιαζε πιθανό ότι το σχέδιο της Αθήνας να αυξήσει τους φόρους σε επιχειρήσεις και στους ευκατάστατους Έλληνες θα ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ για λιτότητα. Είναι πλέον σαφές ότι ούτε αυτό είναι αρκετό για τη Γερμανία”.

Το άρθρο του FP επισημαίνει ότι “Γερμανοί και Έλληνες βρίσκονται απέναντι, όταν θα πρέπει να προχωρήσουν μαζί. Και υπάρχει μια συγκεκριμένη “ομάδα” που μπορεί να κατηγορηθεί γι΄ αυτό: οι ναζί”.

Στην συνέχεια ο συντάκτης του άρθρου εξηγεί τι εννοεί κάνοντας εκτενή αναφορά στην “σκοτεινή γερμανική ιστορία”. Από την ήττα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη δημοκρατία της Βαϊμάρης και στο υπέρογκο γερμανικό χρέος που έφερε στην εξουσία τον Χίτλερ και τους ναζί. Υποστηρίζει ότι γι΄ αυτό το λόγο θεωρούν πως οτιδήποτε έχει να κάνει με χρέος είναι απεχθές και πρέπει να αντιμετωπίζεται δραστικά.

Μόνο που το μόνο που καταφέρνουν μέχρι στιγμής θα προσθέταμε εμείς είναι να εκτοξεύουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς σ΄ όλη την Ευρώπη.

onalert.gr
Σχόλια