7 μαθήματα ζωής που πήραμε μέσα από ταινίες του Robin Williams

http://static.parade.com/wp-content/uploads/2013/09/robin-williams-cover-ftr.jpg Ο θάνατος του Robin Williams, πέρυσι το καλοκαίρι, “πάγωσε” ολόκληρο τον πλανήτη. Ήταν από αυτές τις απώλειες που σε όλους στοίχισε σε κάποιο βαθμό, γιατί δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει δει έστω και μία από τις ταινίες του. Ρόλοι που άφησαν εποχή και έδωσαν σπουδαία μαθήματα ζωής. Γιατί κάποιες φορές, είναι η ζωή αυτή που αντιγράφει τον κινηματογράφο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, που σκόρπισε το γέλιο μέσα από τις ερμηνείες του, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Έβαλε τέλος στη ζωή του αφού πάλεψε σκληρά με την κατάθλιψη. Είναι οξύμωρο, ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το γέλιο να δίνει μια τέτοια μάχη. Μία μάχη που χάθηκε και σκόρπισε θλίψη στα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο.

Αν ζούσε, θα γιόρταζε τα 64α γενέθλιά του. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 7 πιο σπουδαία μαθήματα που πήραμε μέσα από τις ταινίες του.

Μέσα από το “Dead Poets Society” αποκτήσαμε μια άλλη οπτική στα πράγματα. Μας έπεισε να “αδράξουμε τη μέρα” και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε το εξής: “No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world.”

Ο Peter Pan στην ταινία “Hook” μας έκανε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να διασκεδάζουμε στη ζωή μας. Όσο απασχολημένοι και να είμαστε με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας δεν πρέπει να ξεχνάμε και το παιδί μέσα μας. Ούτε να ξεχνάμε να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτούς που αγαπάμε!

Στον “Alladin” δάνεισε τη φωνή του στο Genie και μας έμαθε πόσο σημαντικό είναι να λέμε την αλήθεια. Κυρίως στον εαυτό μας και να είμαστε ο εαυτός μας. Το πιο σπουδαίο και διαχρονικό μάθημα που παίρνουμε στη ζωή μας. Η Disney άλλωστε είναι “σχολείο” με όλες τις ταινίες της!

Κι αφού ξέρουμε ποιοι είμαστε είναι σημαντικό να μην το βάζουμε κάτω και να συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε και αγαπάμε. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε από τον ρόλο του ως “Mrs. Doubtfire”. Βέβαια, χρειάζεται να θυσιάσουμε κάποια πράγματα για να έχουμε αυτά που θέλουμε αλλά σημασία έχει να μην τα παρατάμε!

Το μόνο που μπορεί να μας νικήσει είναι ο φόβος αλλά ο Alan στο “Jumanji” μας δείχνει πώς να τον ξεπερνάμε. Αντιμετωπίζοντας αυτά που φοβόμαστε.

Στην ταινία “Jack” έπαιξε ένα 10χρονο που είχε ένα σύνδρομο το οποίο τον έκανε να μεγαλώνει πρόωρα. Η ουσία που κρατάμε είναι στο τέλος της ταινίας, που ενώ ο πρωταγωνιστής είχε αποφασίσει σε κάποια φάση να παρατήσει το σχολείο, κατά το λόγο της αποφοίτησής του μας υπενθυμίζει πόσο φευγαλέα είναι η ζωή. Και μας λέει: “Make your life spectacular”.

Και μην αγχωθείς αν όλα στη ζωή σου δεν είναι τέλεια. Οι ατέλειες είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε αυτούς που αγαπάμε! Αυτό μας το μαθαίνει ο καθηγητής Sean Maguire στο “Good Will Hunting”. Από αυτή την ταινία κράτα και το εξής: “Real loss is only possible when you love something more than you love yourself.”

tlife.gr
Σχόλια