Έλληνες της Ιμβρου επιστρέφουν στο νησί λόγω της κρίσης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzZrKq_xAyJkUnTRV1XPfPjHf1Qumy3HgD1R-1Mq6oBPkuvB7biXXUfjJeGUvBux-edYSPICSrwNes4giASpuSC-EvtWEzbyDdgQwdPVPItziUcWlRuc80fHKhePsUMRGINJbfR52B9OY/s1600/imvros.jpg Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν ξανά στο νησί από την μητέρα-πατρίδα λόγω κρίσης και επιχειρούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή!
Πρόκειται για ορισμένους εκ των Ρωμιών κατοίκων της Ίμβρου που είχαν μεταναστεύσει πριν από αρκετά έτη στην Ελλάδα, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα, επέστρεψαν στο νησί όπου άρχισαν να ανοίγουν καταστήματα

Ο (Τούρκος) Δημάρχος της Ίμβρου κ. Unal Cetin αναφέρεται στο θέμα με δηλώσεις του στο στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu :''Οι Ρωμιοί πολίτες μας που βρίσκονται στην Ίμβρο είναι για μας πολύ σημαντικοί. Τους αγαπούμε πολύ. Το χαμόγελο στα πρόσωπα τους χαροποιεί κι εμάς. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μας λυπεί κι εμάς ως γειτονική χώρα''.

Τα προηγούμενα καλοκαίρια (ιδιαίτερα κατά τα πανηγύρια της Παναγίας τον Αύγουστο) το νησί δεχόταν πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και βέβαια Ελληνες πολίτες του, που είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, υπενθύμισε ο Δήμαρχος της Ίμβρου και εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτό, πλην όμως εκτίμησε ότι «φέτος θα επηρεασθούν αρνητικά από την ελληνική οικονομική κρίση».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιστροφή στο νησί πολλών Ρωμιών, οι οποίοι άνοιξαν ''όμορφες'' και ''γοητευτικές'' μπουτίκ, σχολιάζοντας ότι έπραξαν ορθά και συγχαίροντας τους.

Ο Δήμαρχος της Ίμβρου τόνισε ότι για πρώτη φορά πέρυσι διοργανώθηκε στο νησί ποδοσφαιρικό τουρνουά, με σκοπό να συμβάλει στην ελληνοτουρκική φιλία, το οποίο θα επαναληφθεί και φέτος στις 13 Αυγούστου.
Την ανταπόκριση από το Canakale του Burak Akay στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu με τον τίτλο «Μετανάστευση λόγω ‘κρίσης’ από τους Ρωμιούς στην Ίμβρο» φιλοξενούν αρκετές εφημερίδες.

onalert.gr
Σχόλια