Γιατί ο Αναστασιάδης έξαλλος πέταξε καρέκλα στη Βελκουλέσκου του ΔΝΤ

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/07/anastasiadis-velkouleskou-630x400.jpgΗ επιμονή του ΔΝΤ να στέλνει εκπροσώπους του διάφορους εμμονικούς είναι θέμα προς διερεύνηση.
Αν και το Ταμείο έχει παραδεχτεί πολλές φορές τα λάθη του στην Ελλάδα, λάθη τα οποία κόστισαν στον ελληνικό λαό και προκάλεσαν πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση για τα δεδομένα δυτικής προηγμένης χώρας, το ίδιο Ταμείο συνεχίζει το ίδιο τροπάρι και απορίας άξιον είναι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί μας, που τόσο υπολογίζουν στην Ελλάδα και στον στρατό της για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιτρέπουν σε διάφορους γραφικούς να ταλανίζουν τη χώρα μας.

Η περίπτωση της Ρουμάνας Ντέλια Βελκουλέσκου, που έρχεται στην Ελλάδα ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, είναι χαρακτηριστική. Το 2013 εξόργισε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη τόσο πολύ με την στάση της απέναντι στο ζήτημα των τραπεζών της χώρας, που εκείνος της πέταξε μια καρέκλα.

Στελέχη του υπουγείου Οικονομικών της Κύπρου που έζησαν από κοντά τις διαπραγματεύσεις του 2013, φέρεται να έχουν ενημερώσει τους Έλληνες αξιωματούχους για την σκληρή στάση που κρατάει σε όλες τις συζητήσεις της, η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ανένδοτη, έχοντας διαρκώς νέες απαιτήσεις τον Μάρτιο του 2013, ήταν η αιτία που ο Νίκος Αναστασιάδης, λίγο έλειψε να τη χτυπήσει με μια καρέκλα.

Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε διαρκώς η εκπρόσωπος του Ταμείου, για τις κυπριακές τράπεζες και οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, ήταν οι αιτίες που έφεραν τότε τον Αναστασιάδη στο σημείο να διακοπής των διαπραγματεύσεων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο πλευρών ήταν η επιμονή του ΔΝΤ για συγχώνευση του καλού κομματιού της Λαϊκής τράπεζας με την τράπεζα Κύπρου και ταυτόχρονη κάλυψη του χρέους της Λαϊκής προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την Κύπρου.

Η Βελκουλέσκου ήταν όμως ανένδοτη και προέβαλε συνεχώς και νέες απαιτήσεις.

Τότε ήταν που σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, ο Κύπριος πρόεδρος σηκώθηκε και της είπε:

«Ως εδώ. Δεν αντέχω άλλο. Δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί σου» και πέταξε την καρέκλα στην οποία καθόταν προς το μέρος της.

tribune.gr
Σχόλια