Κλειστές οι εφορίες κάθε Τετάρτη - "Βόλτα" σαφάρι στους δρόμους απο τους εφοριακούς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioG90TlpIyWklpqOoIjzLbPlOdQ9QN3RCL18cRHLkC-s1CAGo66UFA7FyFH1oiyW2tVwpepuvgpsBgOBVV8K6iFhgtYh5oOkeqPPvvg4P7oaCSk6d6Kgln_I1qrRa35wcr8WbptaD0YM4/s1600/eforia81.jpg Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις.
Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής θα επιστρατευτούν άμεσα οι εφοριακοί υπάλληλοι για να πραγματοποιούν ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Για το λόγο αυτό ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών , αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνεννόηση με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, εξετάζει να κλείνουν για το κοινό οι εφορίες για μία ή δύο ημέρες κάθε εβδομάδα ( κάθε Τετάρτη για παράδειγμα), ώστε να βγάλει από τα γραφεία και τους 1.500 ελεγκτές των ΔΟΥ προκειμένου να κάνουν ελέγχους στην αγορά.


Το σχέδιο Αλεξιάδη , σύμφωνα με το protophema, θέλει να κινητοποιήσει ολόκληρο το Δημόσιο. Εκτός λοιπόν από τους εφοριακούς και τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας, έχει ήδη σταλεί σήμα του Αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. προς όλες τις Διευθύνσεις και τα Αστυνομικά Τμήματα για να είναι έτοιμοι να σπεύδουν με άνδρες και περιπολικά κάθε φορά που διενεργείται μαζικό κυνήγι φοροδιαφυγής από εφοριακούς σε κάποια περιοχή της χώρας.

Η κυβέρνηση ξεκινά τον αγώνα της κατά της φοροδιαφυγής από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς , τα εμπορικά σημεία και όπου αλλού πραγματοποιείται διακίνηση προϊόντων.

financialbox.gr
Σχόλια