Έπεσε στο νερό για δοκιμαστικά ο «φόβος και τρόμος των θαλασσών»!


russian_warship_admiral_grigorovichΗ εξελιγμένη ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich, που κατασκευάστηκε ειδικά για τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, κάνει τις τελευταίες θαλάσσιες δοκιμές στη ζώνη των υδάτων της Βαλτικής Θάλασσας.


Η Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα πάρει σύντομα την πιο προηγμένη φρεγάτα του μέχρι σήμερα. Το πλήρωμα θα δοκιμάσει τα συστήματα υποστήριξης του πλοίου, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μοναδικά όπλα που δεν υπάρχουν ανάλογα σε ολόκληρο το Ρωσικό Ναυτικό.
Οι επόμενοι μήνες θα βρουν το πλήρωμα των 200 ατόμων να δοκιμάζει και να εντοπίζει σφάλματα των οπλικών συστημάτων, μια εργασία που θα περιλαμβάνει την πυροδότηση πυραύλων, πυροβολικού και ασκήσεις με τορπίλες.
Με εκτόπισμα 3.850 τόνους, το Admiral Grigorovich αναμένεται να αποπλεύσει για μια βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά το τέλος των ασκήσεων.
Οι κύριες λειτουργίες του πλοίου των 125 μέτρων (409 ποδών) περιλαμβάνουν αεράμυνα, συνοδεία και κυνήγι υποβρυχίων.


russian_warship_admiral_grigorovich1

Τα πιο διακριτά χαρακτηριστικά του είναι οι δύο κάθετες πλατφόρμες εκτόξευσης Kalibr SS-N-27 υπερηχητικών πυραύλων κρουζ, που βρίσκονται κάτω από τους RBU-6000 εκτοξευτές τορπιλών 0,213 χιλιάδων χιλιοστών, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από τη γέφυρα.
Το σκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, όπως ραντάρ εναέριας έρευνας και έρευνας επιφάνειας, καθώς και ένα ραντάρ ελέγχου πυρός.

hellasforce.com
Σχόλια