Χριστοδουλάκης: «Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας "γδύνουν" τους καταναλωτές!»


http://www.away.gr/wp-content/uploads/2009/07/water-phone-l.jpgΣτην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει πάει η υπόθεση για τις υπερβολικές χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνουν τους καταναλωτές οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο νέο ανεξάρτητο υπουργείο υποδομών.

Αν και ο κ. Χριστοδουλάκης δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, το θέμα συζητάτε ευρέως και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «στη διάρκεια της σύντομης θητείας μου, εντόπισα ένα θέμα υπερβολικής χρέωσης των καταναλωτών κινητής τηλεφωνίας, με διάφορα τερτίπια που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να χρεώνουν ανυποψίαστους καταναλωτές και ζήτησα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μεριμνήσει, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο εν αγνοία υπερχρέωσης ανυποψίαστων καταναλωτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά τους οι ίδιες οι εταιρίες, δηλώνουν άγνοια για το θέμα. Ο πρώην υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης θα παραμένει άτυπος σύμβουλος στην προσπάθεια του υπουργείου για την συγκέντρωση πόρων που είναι απαραίτητοι στην χρηματοδότηση των μεγάλων έργων.

Ο αναβαθμισμένος Χρήστος Σπίρτζης που ανέλαβε για μία ακόμα φορά το δύσκολο έργο του υπουργείου Υποδομών συνέχισε πάνω στις δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη και επιτέθηκε κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα, «τυπικά ανήκει στη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε πόσο στρεβλά έχει δομηθεί όλο αυτό το θέμα των ρυθμιστικών Αρχών, όπου το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον παίζει και η ΕΕΤΤ, ή άλλες ρυθμιστικές Αρχές, την ίδια ώρα που αυτές οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν αναλάβει το έργο να κάνουν τη ρύθμιση της αγοράς στον τομέα τους, υλοποιούν και διαγωνισμούς. Αυτά είναι παράλογα πράγματα».

kontranews.gr
Σχόλια