Στη γωνία ο Τσακαλώτος, με καφέ στο χέρι η Σία...


...αναβαθμισμένος ο Κουρουμπλής.
Φωτογραφίες από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο...
 Εκτός από την ομιλία και τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο η χωροταξία των 46 μελών της νέας κυβέρνησης γύρω από το στρογγυλό τραπέζι.

Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του...
νέου «τσάρου» της οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου - αντίθετα με τον προκάτοχό του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος συνήθιζε να κάθεται ακριβώς απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα - να κάτσει στη δεξιά (από τον Αλέξη Τσίπρα) γωνία μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Αντίθετα «αναβαθμισμένος» και χωροταξικά ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίο ως "πρώτος τη τάξει υπουργός" στο νέο του χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών έχει πλέον το προνόμιο να κάθεται εξ αριστερών του πρωθυπουργού καθώς εκ δεξιών παραμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.«Υποβαθμισμένη» ήταν η θέση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος αν και διάδοχος του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν βρέθηκε δίπλα στον υπουργό Άμυνας αλλά στην αριστερή πτέρυγα (από τον Αλέξη Τσίπρα) του τραπεζιού μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε τελευταίος στον χώρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με περίπου 50 λεπτά καθυστέρηση, στις 11:50 αν και η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, κρατώντας στα χέρια του έναν μαύρο φάκελο με την ομιλία του.

Χαλαρός προσήλθε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Η Θεοδώρα Τζάκρη επέλεξε μια καφέ τσάντα και μια φούστα πάνω από το γόνατο για την πρώτη συνεδρίαση ενώ ξεχώρισε και το κοραλί σακάκι της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά. Με καφέ στο χέρι μπήκε στην αίθουσα η υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ενώ πορτοκάλαδα επέλεξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

protothema.gr
Σχόλια