Παίρνει φωτιά η Μεσόγειος! Ραγδαίες εξελίξεις…

"ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Η ΚΙΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ" 

ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
Η ΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΡΤΟΥΣ!!!


Την Τρίτη το πρωί ένα πολεμκό πλοίο της Κίνας διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στη Μεσόγειο με ανεπιβεβαίωτο προορισμό.

Ανώτερος στρατιωτικός του συριακού στρατού που είναι στην Λαττάκεια αναφέρει ότι στρατιωτικοί κινέζοι και αεροπλάνα της ασιατικής υπερδύναμης θ΄αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες  (6 εβδομάδες) στην Tartous χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Φαίνεται ότι η Ρωσία δεν θα πολεμήσει μόνη της την ISIS: το σχέδιο πιθανότατα να είναι ανάλογο με την ιδέα των ΗΠΑ μιας συμμαχίας αεροπορικών δυνάμεων, αλλά και πολύ περισσότερη εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή στο έδαφος. Ο συριακός στρατός φέρεται να έχει αρχίσει να συντίβει τους μαχητές του  Ισλαμικού Κράτους που είχαν κατακτήσει την  πόλη της Παλμύρας. Δυτικοί εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι τα συριακά στρατεύματα λαμβάνουν σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εγκαταστήσει βάση στη Λαττάκεια.
Επιπρόσθετα η Ρωσία έχει αναπτύξει σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτά της αεράμυνας,συστήματα πυραυλικά και αερομεταφορών και μετέτρεψε την περιοχή της ρωσικής βάσης σε ένα ισχυρό φρούριο.Η Ρωσία ακόμη με πλοία διοχετεύει όπλα στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στο πλαίσιο συμβάσεων που είχαν συναφθεί στο παρελθόν.
Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι « Zvezda » αναφέρει ότι ο συριακός στρατός εξανάγκασε τους μαχητές της ISIS να υποχωρήσουν από την Παλμύρα, παρόλο που κρύβονται σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιούν τα αρχαία μνημεία ως κάλυψη.
«Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης αεροπορικής επίθεσης, 40 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στην επαρχία της Χομς, » σημειώνει δημοσιογράφος της  Zvezda. Αναφέρθηκε επίσης ότι πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδίδονται και καταθέτουν τα όπλα τους. »Στις 20 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Kanaker (επαρχία της Δαμασκού) περισσότεροι από 500 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης παρέδωσαν τα όπλα τους, » αναφέρει το πρακτορείο SANA, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα βίντεο που πιστοποιεί αυτήν την εξέλιξη. Οι « μαχητές » λέγεται ότι είναι μισθοφόροι από το Ιράν, την Τουρκία και το Σουδάν. Έλαβαν όπλα από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Λίβανο. Υπάρχουν επίσης πολλά αμερικανικής όπλα  και βαρύς εξοπλισμός στην κατοχή των τζιχαντιστών αναφέρουν οι  δημοσιογράφοι.
«Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα για να συνεχίσει την εκπλήρωση των συμβάσεων περί της παράδοσης σύγχρονων όπλων στη Συρία. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω επίσημα. Δεν εξουσιοδοτούμαι είτε να αρνηθώ είτε και να επιβεβαιώσω εάν η ρωσική αεροπορία συμμετέχει στις στρατιωτικές δράσεις,  » τόνισε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από το Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Politonline.ru. Πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήδη απέκρουσαν επιθέσεις τρομοκρατών με μεγάλη επιτυχία.
Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει στη Συρία Su-30CM μαχητικά αεροσκάφη, Pantsir-S1 κινητά πυραυλικά  συστήματα, Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα, Mi-17 ελικόπτερα, καθώς και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Sukhoi Su-24M.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών συμβούλων έφθασε στη Συρία. Η Συρία έχει λάβει MiG-31 αεροσκάφη που είναι τα καλύτερα αεροσκάφη αναχαίτισης στον κόσμο. Για πρώτη φορά  ο ρωσικός στρατός παράσχει δεδομένα σε δορυφορικών λήψεων και  πληροφοριών στη Συρία.
Ρωσία και το Ιράν έχουν καταλήξει σε συμφωνίες για κοινή δράση στη Συρία. Εάν το Ιράν ξεκινήσει επίσημα μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους, πολλοί προβλέπουν την πλήρη καταστροφή των τρομοκρατών και μαζική εξολόθρευση των μαχητών της αντιπολίτευσης.
Το Ισραήλ έχει ήδη πραγματοποιήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τη Ρωσία για να αποκλειστεί πιθανή εμπλοκή μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών στρατευμάτων.pravda 23.9.15
H ,Mόσχα προσανατολίζεται να οργανώσει υποστήριξη του συριακού στρατού με τα αεροπλάνα της αλλά όχι πριν της 7 Οκτώβρη όταν και τελειώνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια των ρώσων στη Μεσόγειο διευκρίνισε ο ρώσος στρατιωτικός ειδήμονας Vladimir Evsseïev, όπως αναφέρει το ρωσικό site RBK.
Για πρώτη φορά ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε σήμερα Τετάρτη ρωσικά στη μάχη του κατά της Daesh βόρεια και ανατολικά ανέφερε πηγή ασφαλείας της Δαμασκού.al manar




Σχόλια