Σε "εμβληματική μεταρρύθμιση" στην Υγεία προσβλέπει ο Πρωθυπουργός...

Μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία, έθεσε ως στόχο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ο...
Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, τονίζοντας παράλληλα στους νέους Υπουργούς, πως δεν είναι μόνιμοι και ότι σε 6 μήνες θα αξιολογηθούν.

“Δεν έχετε χρόνο”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους υπουργούς να απέχουν από τηλεοπτικές εμφανίσεις και επισημαίνοντας πως ο έλεγχος του έργου τους θα είναι διαρκής και καθημερινός. Ζήτησε επίσης σε 6 μήνες να καταθέσουν αναλυτικό απολογισμό των πρωτοβουλιών και επιτευγμάτων του χαρτοφυλακίου τους ώστε να κριθούν βάσει αυτού.

Επεσήμανε πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει «οργανωμένα και γρήγορα για να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, στην αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για την εισροή πόρων, στην αναβάθμιση της έρευνας, την δυνατότητα επιστροφής στη χώρα των νέων επιστημόνων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών, λέγοντας πως "δεν γίνεται να μετατρέπεται η Μεσόγειος σε υγρός ταφός. Θέλουμε να ζούμε σε έναν ήρεμο τόπο. Χρειαζόμαστε χρηματόδοτηση για την ανάσχεση της ροής".

Με εισήγηση του Πρωθυπουργού συστήνονται 3 κύκλοι διυπουργικής επαφής, για να διευκολυνθεί συντονισμός, να επιλύονται άμεσα προβλήματα και να εκπονείται συμπαγής πολιτικός σχεδιασμός νομοθετικών και άλλων παρεμβάσεων.

Ο 2ος κύκλος αποτελεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας με κύριο στόχο το σχεδιασμό πολιτικών στήριξης της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Οι άλλοι δύο κύκλοι είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το ΚΥΣΕΑ...
Σχόλια