Οι κινήσεις τακτικής και οι συμμαχίες στην κεντροδεξιά...

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που άρχισε η κούρσα διαδοχής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι επίδοξοι αρχηγοί μελετούν...
προσεκτικά τα επόμενά του βήματα. Συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, χωρίς να ξεκαθαρίζουν το σκηνικό. Είναι ακόμα νωρίς δηλώνουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτός κούρσας;

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέει σε όλους ότι "κατά 90% δεν θα θέσω υποψηφιότητα", ενώ μυστήριο επικρατεί γύρω από τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή. Διάφορες πληροφορίες που κυκλοφορούν στους νεοδημοκρατικούς διαδρόμους αναφέρουν ότι τελικώς υπήρξε πρωινή συνάντηση. Όπως και να 'χει πάντως ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να εκφράσει τις τελικές του θέσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του ή μη, με τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή να έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο Επίτιμος στηρίζει τον Κυριάκο

Παρά το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα είναι μεταξύ αυτών που την υπογράφουν. Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη.

Μανώλης Κεφαλογιάννης εν αναμονή Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αναμένει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για να καθορίσει την στάση του σε σχέση με την διεκδίκηση της ηγεσία της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ εάν ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικήσει την ηγεσία τότε ο κ. Κεφαλογιάννης θα μείνει εκτός της κούρσας της διαδοχής. Εάν ο κ. Μεϊμαράκης αποσυρθεί, τότε ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ.

Κώστας Τασούλας στηρίζει Μεϊμαράκη

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τασούλας. «Και το ακούω και το προσυπογράφω, ότι αυτή τη στιγμή είναι καλή η λύση του κ. Μεϊμαράκη, όπως απεδείχθη κι από το αποτέλεσμα των εκλογών, που διέψευσε όλες τις δημοκοπικές, καταθλιπτικές προγνώσεις», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Άδωνις: «Τίποτα δεν αποκλείεται»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αφού πρώτα εξετάσεις τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο, τίποτα δεν αποκλείεται. θα δω όλες τις υποψηφιότητες, θα δω αν υπάρχει κάποιος που με εκφράζει περισσότερο ή όχι, θα σταθμίσω τις δυνάμεις μου και όπως όλοι οι άλλοι, θα αποφασίσω αν θα είμαι εγώ ή θα στηρίξω κάποιον άλλον», είπε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm. Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι συναρτά το αν θα είναι υποψήφιος από το τι θα κάνει ο Μ. Βορίδης, ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι: «Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να σας πω ότι υποψηφιότητα και εμού και του κ. Βορίδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό, νομίζω, μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας».

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει μέχρι την Δευτέρα την υποψηφιότητα του. Ο νεαρός περιφερειάρχης κρατά στάση αναμονής και θέλει να έχει την στήριξη του καραμανλικού παράγοντα για να κάνει το μεγάλο βήμα...

parapolitika.gr
Σχόλια