Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ! Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Τσίπρα να παραδώσει τα σύνορα της χώρας

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/08/viktor-orban-600x275.jpgΜε τη δική του πρόταση έξι σημείων – ένα από αυτά είναι η παραχώρηση από την Ελλάδα του ελέγχου των συνόρων της – πηγαίνει στη σημερινή έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σκοπεύει να καταθέσει έξι προτάσεις για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί να προταθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της στις ευρωπαϊκές χώρες που θα ήθελαν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Παράλληλα, προτείνει να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο με πόρους 3 δισ. ευρώ για να στηριχθούν οι χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία.

Ο Ορμπάν ζητά επίσης να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των οικονομικών μεταναστών και των αιτούντων άσυλο πριν μπουν στον χώρο Σένγκεν. «Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσουμε να λάβουμε υπόψη μας την πραγματικότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική» γιατί διαφορετικά «έχω την αίσθηση ότι σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις στις οποίες δεν θα κυριαρχούν η πραγματικότητα και τα επιχειρήματα», κατέληξε.

Δράττοντας την ευκαιρία κατήγγειλε σήμερα τον «ηθικό ιμπεριαλισμό» που επιχειρεί, όπως υποστηρίζει, να επιβάλει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην υπόλοιπη Ευρώπη όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων.

«Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της Γερμανίας να ορίζει τις ηθικές απαιτήσεις της, κυρίως όσον αφορά την ίδια. Και αν ληφθεί η απόφαση να τους αφήσουν να περάσουν όλοι (οι πρόσφυγες) ή να μην δεχτούν κανένα, εμείς θα δεχτούμε την απόφαση αυτή ως μια απόφαση της Γερμανίας», πρόσθεσε ο Ορμπάν, ο οποίος προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) του «αδελφού» κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ που της ασκεί σκληρή κριτική για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο Ούγγρος πρέσβης στο Ζάγκρεμπ επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, επειδή η Κροατία πρότεινε να ανοίξει ξανά την κύρια συνοριακή διάβαση Μπαγιάκοβο με τη Σερβία υπό τον όρο οι σερβικές αρχές να κατευθύνουν τους πρόσφυγες προς την Ουγγαρία. Η διπλωματική διακοίνωση επιδόθηκε χθες με εντολή του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

crashonline.gr
Σχόλια