Ρόμπα τα παπαγαλάκια!!! Οι επίσημες πληροφορίες για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinZylH-O0IvInzeYQDimIrbdCbGiaJzicvshxsFoU0nUGCWWVIVFq26-2IoY1K_0B-RsUJYgacDniN0zSfpT3lzXUTjv3a-EHPKlAKcVXe0EOgNncJ7Taw-JfiXKnF3SeX-qyhwKTWqQI/s640/jet.jpgΛόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε πιθανότατα το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση που έγινε στο σημείο της συντριβής.


Την ίδια ώρα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι τζιχαντιστές σε δίκτυα και λογαριασμούς προσκείμενα προς το ισλαμικό χαλιφάτο αναφέρουν πως το αεροσκάφος κατερρίφθη από τους ίδιους.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Πάνος Ιγνατίου από τη Μόσχα και σύμφωνα με το βίντεο που βρίσκεται στη ρωσική σελίδα ειδήσεων Телеканал "ЗВЕЗДА" στο ρωσικό Airbus A321-200 «φαίνεται πως σημειώθηκε έκρηξη στη μέση και μέσα στο αεροπλάνο αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κτυπήθηκε. Σύμφωνα με ανεβεβαίωτες πληροφορίες το αεροπλάνο είχε πρόβλημα κατά την προσγείωση του από την Πετρούπολη στην Αίγυπτο και μάλιστα λέχθηκε ότι άγγιξε το πίσω μέρος του αεροπλάνου στο διάδρομο όταν προσγειώθηκε στην Αίγυπτο. Γνώριζαν σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ότι είχε πρόβλημα το αεροπλάνο πριν απογειωθεί από την Αίγυπτο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα καθώς οι έρευνες μόλις έχουν αρχίσει. Η ανάλη η ευθύνης από τους Τζιχαντιστές όπως αυτή μεταδόθηκε από Ισραηλινά ΜΜΕ πιθανόν να είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι που έχει στόχο τον Β Πούτιν και τον ρώσικο λαό. Στην περιοχή πάντως του Σινά υπάρχει μεγάλος αριθμός Τζιχαντιστών που έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους μέρος του Σινά. Πρόσφατα κάποιες χώρες εξέφρασαν την πρθεση να τους εξοπλίσουν ακόμα και με αντιεροπορικά συστήματα αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό αν είχαν στην κατοχή τους αυτά τα όπλα.»
Την ίδια ώρα ο ρώσος υπουργός Μεταφορών δήλωσε στο Ιντερφάξ «Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς».


Από το Παρίσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus δήλωσε έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της στις έρευνες για το τραγικό δυστύχημα. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το συγκεκριμένο Airbus A321-200 ήταν ηλικίας 18 ετών και ανήκε στην Metrojet (άλλη ονομασία της Kogalymavia) από το 2012. Είχε πραγματοποιήσει σχεδόν 21.000 πτήσεις συνολικής διάρκειας 56.000 ωρών και διέθετε κινητήρες IAE-V2500. Η Airbus τόνισε ότι είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη τεχνική υπηστήριξη στις γαλλικές ερευνητικές αρχές και στις αρχές που θα αναλάβουν να ερευνήσουν την υπόθεση.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη.




Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics
Σχόλια