Τροφές και ποτά που προστατεύουν τις αρθρώσεις σου


http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/d10defa24382bd676d104a311d8a0610_L.jpg?t=-62169984000Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά να καταστρέφει τις αρθρώσεις ακόμη και από την ηλικία των 30 ετών.

Ο πόνος στα γόνατα όταν ανεβαίνουμε σκάλες είναι συνήθως η πρώτη ένδειξη οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ληντς.

Ορισμένες τροφές αλλά και ποτά έχουν προστατευτική δράση για τις αρθρώσεις. Δείτε ποια είναι αυτά τα προϊόντα και εντάξτε τα στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα.

1. Γάλα με χαμηλά λιπαρά

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brigham and Women's Hospital της Βοστώνης υπέδειξε ότι όσο περισσότερο γάλα με χαμηλά λιπαρά ή γάλα με 0% λιπαρά έπιναν οι γυναίκες, τόσο πιο αργή ήταν η εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα.

2. Κρασί

Πρόσφατη βρετανική μελέτη υπέδειξε ότι τέσσερα με έξι ποτήρια κρασί την εβδομάδα συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας, πιθανώς λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει το κρασί.

3. Λιπαρά ψάρια

Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, συστατικά που δρουν ενάντια στις φλεγμονές. Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην καταστολή των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

4. Χυμός κεράσι

Δύο ποτήρια χυμός αγριοκέρασο την ημέρα καταπολεμά τις φλεγμονές σε ολόκληρο το σώμα, βοηθώντας να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με μελέτη του 2012 από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον.

5. Παρθένο ελαιόλαδο

Περιέχει μια σύνθετη ουσία που δρα ενάντια σε φλεγμονώδη ένζυμα, περίπου όπως δρουν ορισμένα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.


Πηγή: onmed.gr
Σχόλια