Μεγάλο σεισμό "βλέπει" το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Δείτε ποια περιοχή αφορά η πρόβλεψη των επιστημόνων

http://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2013/04/seismos-66R-stin-indonisia-1-315x236.jpgΤο Αίγιο αποτελεί μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης και μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θεωρείται βέβαιο πως στην περιοχή θα σημειωθεί σεισμική δόνηση της τάξης των 6 με 6,5 R. Αυτό ήταν το κυριότερο συμπέρασμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που οργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης".

Οι ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, εστίασαν σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σεισμικότητα της περιοχής αλλά και στη δημιουργία σύγχρονων σεναρίων εκτίμησης βλαβών στο δομημένο περιβάλλον μεγάλων Ελληνικών πόλεων και σε κτίρια-μνημεία, στο πλαίσιο του έργου "ΑΣΠΙΔΑ-Αναβάθμιση Υποδομών για την Αντισεισμική Προστασία της Χώρας και Ενίσχυση της Παροχής Υπηρεσιών μέσω Δράσεων Αριστείας" που υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εκ μέρους του Δήμου, όπως αναφέρει το filodimos.gr, παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κα Βασιλική Ψυχράμη και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Αξιοσημείωτη πάντως, ήταν η παντελής έλλειψη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας εκ μέρους των διοργανωτών, μιας και τουλάχιστον στις τοπικές εφημερίδες δεν έφτασε ποτέ πρόσκληση ή δελτίο τύπου και μάλλον...τυχαία ανακαλύψαμε μια τόσο σπουδαίας σημασίας για την περιοχή μας, ημερίδα.
Σχόλια