Ρωσία - Τουρκία: Ποιος είναι ο άσσος στο μανίκι του Πούτιν

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/11/29/647084/main/poutin.jpgΓιατί το διάταγμα που υπόγραψε η Ρωσία για τα αντίποινα εξαθλιώνει την Τουρκία - Ποιες συμμαχίες φοβάται ο Ερντογάν - Στα χέρια του Πούτιν ο χάρτης που δείχνει ποιες περιοχές υποστηρίζονται από το Ισλαμικό κράτος. Έτοιμος να εξαφανίσει τις βάσεις τους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν κάνει πίσω στην κόντρα του με την Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το Ιράν δηλώνει εκ νέου στο πλάι της Ρωσίας με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί!

Ο φόβος του Ερντογάν μεγαλώνει για μια πιθανή σύρραξη ακόμη και αν προσπαθεί βάζοντας «λυτούς και δεμένους» να αποκοπεί η πορεία του θυμού του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αποστολή στη Μόσχα, Μαρία Γιαχνάκη

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κρίση έφερε συμμάχους στο πλευρό της Ρωσίας και γνωρίζει ότι οι σχεδιασμοί των συμμαχιών που γίνονται τον έχουν αφήσει απ έξω», εξηγούν στο newsbomb.gr Ρώσοι αναλυτές που ανήκουν στο περιβάλλον του Κρεμλίνου.

«Η ισχυρή μας συνεργασία είναι το Ιράν και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό για τον Τούρκο ηγέτη». Άλλωστε ο Ιρανός άρχοντας το είχε δηλώσει πρόσφατα στον Ρώσο πρόεδρο ότι ήρθε ο καιρός να ενώσουν τις δυνάμεις τους. «Αυτό πως μπορεί να το παραβλέψει η Τουρκία;» λένε οι ίδιοι αναλυτές.

Οι συσκέψεις σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο στο Κρεμλίνο κρατούν ζεστό το θέμα της διένεξης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ακόμη πιο ισχυρά.

«Τίποτα δεν θα τελειώσει εδώ και μάλιστα τόσο εύκολα. Ο Ερντογάν με την παρέα του εδώ και καιρό ανοίγει το λάκκο μας και νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να πέσει μέσα, ο ίδιος.

Δεν μπορεί η Ρωσία άλλο να ανεχθεί αυτήν την πολιτική υποκρισία ούτε το «συγγνώμη λάθος» του Ερντογάν που προσπαθεί τώρα να περάσει για να καλύψει τις πράξεις του.

Αν δεν σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου τίποτε δε μπορεί να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μας αποκαλύπτουν πηγές από τον στρατιωτικό σχεδιασμό της χώρας.»

Την ίδια ώρα στην Ρωσία υπάρχει και αντιαμερικανικό κλίμα πιο έντονο από κάθε φορά αφού θεωρούν ότι στην κρίση αυτή ανάμεσα στις δύο χώρες, η Αμερική παίζει το πιο βρώμικο παιχνίδι όχι μόνο γιατί προστατεύει την Τουρκία όταν παρανομεί αλλά κυρίως γιατί βοηθάει την Τουρκία να δυναμώνει τους μαχητές "του Ισλαμικού κράτους" οι οποίοι εκτός του ότι συνεργούν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, απλώνονται στην Ευρώπη και σπείρουν το πανικό.

«Αν μπορούσατε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που τόσο καιρό τροφοδοτούν από αέρος με τρόφιμα και άλλα αυτούς που εκπαιδεύονται για το ISIS τότε θα καταλαβαίνατε το παιχνίδι που παίζεται αυτήν την στιγμή εναντίον της Ρωσίας.»

Μπορεί τα φορτηγά των υποτιθέμενων ανθρωπιστικών αποστολών να ανήκουν στον Ερντογάν και στον γιο του και να μεταφέρουν όπλα για το ISIS αλλά τόσο καιρό η Αμερική είναι αυτή που εκπαιδεύει και τροφοδοτεί τα μέλη του Ισλαμικού κράτους εξηγούν στρατιωτικοί αναλυτές. «Να ξέρετε ότι οι μαχητές είναι δικοί τους.»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργοποιεί το ένα μετά το άλλο τα όπλα του αφήνοντας όλο και λιγότερο «οξυγόνο» για την Τουρκία που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα στο φυσικό αέριο λόγω του ότι τα αποθέματα από την Σμύρνη είναι λιγοστά.

Οι ακυρώσεις των Ρώσων τουριστικών πρακτορείων σε συνδυασμό με την επιβολή βίζας για όσους Τούρκους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ρωσία έχει βαρύνει το κλίμα.

Ήδη τα προϊόντα από Πολωνία Λευκορωσία και άλλες χώρες τα οποία προορίζονταν για την Τουρκία ξεμένουν στα σύνορα, ενώ σχεδιάστηκε ήδη να χτυπηθούν οι εξαγωγές των Τούρκων στην Ρωσία.

Παράλληλα οι εντολές του Πούτιν να βομβαρδίζουν αυτοκινητοπομπομπές για την Συρία είναι ξεκάθαρες. «Έχουμε την δυνατότητα να ξέρουμε τι κρύβει η κάθε αποστολή και βεβαίως η λύση μας θα είναι πάντα στρατιωτική.»

Οι αραβικές χώρες που δεν θέλουν με τίποτα να χρεωθούν αυτήν την διαμάχη παρά του ότι η Σαουδική Αραβία βοήθησε στο έπακρον την Τουρκία οικονομικά, θέλουν να μείνουν έξω από το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει άσσο στο μανίκι και αυτός είναι τα στοιχεία των χορηγών του ISIS και της Τουρκίας μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σαουδική Αραβία.

Το διάταγμα που υπόγραψε άλλωστε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας είναι τα πρώτα αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας μας τονίζουν πηγές του Κρεμλίνου. Οι πήγές μας επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του newsbomb ότι ο Πούτιν θα εξαθλιώσει την Τουρκία θα την γονατίσει και αν χρειαστεί θα την χτυπήσει όπως δημοσιεύσαμε χθες.

Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα ενώ ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου ,μεταξύ των δύο χωρών, όπως αποκαλύπτει το Κρεμλίνο.

Το διάταγμα αυτό θα γονατίσει την Τουρκία όπως σχεδίασε η Ρωσία να κάνει από την αρχή αυτής της κρίσης αφού οικονομικά θα ασθενήσει κυρίως από τον περιορισμό δραστηριοτήτων των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ρωσία.

«Με το διάταγμα αυτό αποφασίζουμε εμείς ποια προϊόντα θα μπουν στην λίστα των κυρώσεων πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Ρωσίας», ξεκαθαρίζουν πηγές από το Kρεμλίνο στο newsbomb.

H Τουρκία εξάγει κυρίως τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας στη Μόσχα. Αυτήν την στιγμή βρίσκονται έως και 200.000 Τούρκοι πολίτες στη Ρωσία γεγονός που δημιουργεί ανισορροπία και φοβερές αντιδράσεις από τους Τούρκους εμπόρους στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb τον περιβόητο χάρτη από την Γαλλία όπως είχε ζητήσει ο ίδιος από τον Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να αφαιρέσει από τον χάρτη των επιθέσεων της Ρωσίας περιοχές στην Συρία όπου βρίσκονται μαχητές που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος.

Έτσι οι επιθέσεις του τώρα σε περιοχές που ανήκουν μόνο στο ISIS θα δεχθούν στοχευμένα το μεγαλύτερο πλήγμα τις επόμενες μέρες ενώ οι παράνομες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ισλαμικού κράτους με απώτερο σκοπό της Ρωσίας να τις εξαφανίσει, μπαίνουν πια ξεκάθαρα στο μάτι του Ρώσου προέδρου. Και βέβαια φαίνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ακούει «βερεσέ» τις παραινέσεις των Γάλλων να βγάλουν από την μέση τον Μπασάρ Άλ Άσαντ που θεωρούν υπεύθυνο για τον εμφύλιο των πέντε χρόνων στη Συρία.

H Ρωσία ως διπλωματική απάντηση στην Γαλλία γι αυτήν την παραίνεση, βομβάρδισε τους ισλαμιστές στην Deir Ez-Zor και σε άλλες πόλεις της Συρίας χρησιμοποιώντας "τον πατέρα όλων των βομβών" τη FOAB, ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα. Το αποτέλεσμα ήταν με ένα χτύπημα 600 ισλαμιστές να πέσου νεκροί!

Την ίδια ώρα οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνηγούν Τούρκους και Τουρκμένους στα βουνά κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας όπως μας αποκαλύπτουν από τον στρατιωτικό σχεδιασμό του ρωσικού ινστιτούτου ,ενώ οι ισλαμιστές στη Ράκκα βομβαρδίστηκαν με εμπρηστικές βόμβες λένε στρατιωτικές πηγές στο newsbomb την ώρα που σχεδιάζουν το επόμενο χτύπημα.


newsbomb.gr
Σχόλια