Ανδρεία δεν είναι να καμαρώνεις δίπλα στα πτώματα των ζώων

Η δημόσια έκθεση και μεταφορά θηράματος απαγορεύεται
Αν και ο Δασικός Κώδικας στις γενικές διατάξεις του περί θήρας ξεκάθαρα απαγορεύει τη δημόσια έκθεση των θηραμάτων, τη μεταφορά τους σε κοινή θέα, και τον βασανισμό των ζώων εντούτοις καθημερινά διαπιστώνουμε κυρίως μέσω facebook ότι οι κυνηγοί παρανομούν συστηματικά χωρίς ποτέ ή σχεδόν ποτέ να διώκονται.





Είναι χιλιάδες οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι κυνηγοί στην Ελλάδα όχι μόνο σκοτώνουν ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει είτε επιτρέπεται το κυνήγι τους είτε όχι αλλά και συνηθίζουν να φωτογραφίζονται μαζί με τα θύματα τους πουλώντας μαγκιά και αντρειοσύνη…

Πολλοί είναι εκείνοι που όχι μόνο φωτογραφίζονται οι ίδιοι αλλά βάζουν και τα παιδιά τους δίπλα στα σκοτωμένα ζώα για να απαθανατίσουν τη στιγμή και καμαρώνουν μάλιστα γι’ αυτό.

Οι κυνηγοί δημοσιοποιούν συστηματικά στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες, που βγάζουν μαζί με τα θύματα τους, ενώ το αίμα των ανυπεράσπιστων ζώων στάζει ακόμα ζεστό… Το κάνουν για να έχουν ενθύμια των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν.



Συχνά δημοσιεύουν ακόμα και βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν ότι εξόφθαλμα παρανομούν, αφού σε αυτά φαίνονται να πρωταγωνιστούν και να βασανίζουν σαδιστικά τα θηράματα τους (είτε για πλάκα, είτε για να εκπαιδεύσουν τα κυνηγόσκυλα) πριν τα αποτελειώσουν σκοτώνοντας τα.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε φέρει στη δημοσιότητα στο www.zoosos.gr και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος των πρωταγωνιστών, οι οποίοι εκ των υστέρων δηλώνουν ότι λάθεψαν, δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται ή ότι αυτά τα έκαναν στο μακρινό παρελθόν…

Δεν απαιτούμε οι κυνηγοί να καταλάβουν στις μέρες μας ότι η ανδρεία τον 21ο αιώνα μετριέται αλλιώς. Θα θέλαμε όμως πραγματικά κάποια στιγμή κάποιος από όλους αυτούς, που παριστάνουν τους μάγκες περιφέροντας στα χωριά πάνω στα αγροτικά και τζιπ τους τα αγριογούρουνα και τα άλλα είδη ζώων, που σκοτώνουν, να λογοδοτήσουν.

Πως γίνεται ενώ παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί περιφέρουν τα θύματα τους, για να δείξουν τι κατάφεραν με τα όπλα, ποτέ κανείς να μην έχει συλληφθεί για τη δημόσια έκθεση θηράματος;
Η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε)Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Η σιωπή στα εγκλήματα είναι ξεκάθαρη συνενοχή
Το κυνήγι είναι περιττό για το ανθρώπινο είδος και μόνο επιζήμιο για τη φύση στη σημερινή εποχή. Αν και αποτέλεσε αποτελεσματική μέθοδο εξασφάλισης τροφής για την επιβίωση των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια, το κυνήγι πλέον δεν είναι τώρα τίποτα περισσότερο από μια βίαια μορφή «αναψυχής» την οποία η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κυνηγών δεν χρειάζεται, ούτε για την κάλυψη των ζωτικών της αναγκών, ούτε για τη διαβίωσή της.

Φόρεσαν στο σκοτωμένο αγριογούρουνο στρινγκ και το φωτογράφισαν για να καμαρώνουν!
Το να σκοτώνεις άλλα πλάσματα για πλάκα και όχι π.χ. γιατί δεν έχεις να φας είναι έγκλημα και μάλιστα είναι ένα νομιμοποιημένο έγκλημα. Η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως αμιγές εκλογικό σώμα, γι’ αυτό και δεν περιορίζει ποτέ την φριχτή δράση τους.

Η ανδρεία των ανθρώπων και ειδικότερα των ανδρών στην εποχή μας, αποδεικνύεται αλλιώς, και όχι με όπλα, φυσίγγια και θηράματα. Βοηθήστε ουσιαστικά κάποιον, που έχει την ανάγκη σας, είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο και τότε σίγουρα θα νιώσετε πραγματικά ανδρείος…

Τις φωτογραφίες που βλέπετε τις αντλήσαμε από το διαδίκτυο και από τις προσωπικές σελίδες ελλήνων κυνηγών…


zoosos.gr
Σχόλια