Προσοχή! Πότε πρέπει να αλλάξετε δελτίο ταυτότητας

Η Σάραντον άφησε το αξίας 1.750.000 $ ρετιρέ της στο Μανχάταν και αποφάσισε να αγοράσει δώρα στους «πρόσφυγες». Όλως τυχαίως, μπροστά στα media.
Είμαι συγκλονισμένος. Τρέμω στην ιδέα το πόσο μπορεί να μειώθηκε η συνολικής αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων περιουσία της Σάραντον.
Δεν μπορώ να μην ανατριχιάσω στην γλαφυρή περιγραφή της είδησης:
«Άφησε τις υπέρλαμπρες τουαλέτες της στη ντουλάπα, φύλαξε τα διαμάντια και τα ζαφείρια της στην μπιζουτιέρα, αποχαιρέτησε τις  γόβες της… έβαλε γαλότσες και φόρμα και ταξίδεψε για τη Λέσβο»
Είχα την εντύπωση ότι τα διαμάντια της και τα ζαφείρια της δεν θα τα άφηνε στην μπιζουτιέρα της, αλλά θα τα έπαιρνε μαζί της…… Αδυνατώ να αφουγκραστώ τον πόνο της ψυχής της.
Όμως, μπορεί να μην άνοιξε την μπιζουτιέρα της, αλλά κάτι άνοιξε. Και μάλιστα διάπλατα.
«Εκεί άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να κρύψει μέσα της τα πονεμένα προσφυγόπουλα που έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους κατά τον διάπλου του Αιγαίου. Χάρισε απλόχερα την αγάπη της, γιατί αυτή η γυναίκα έχει περίσσευμα για να χαρίσει…»
Αυτή η «απλοχεριά» με συγκλονίζει συθέμελα. Τι είναι μια μπιζουτιέρα διαμάντια στα πονεμένα προσφυγόπουλα μπροστά σε μια διάπλατη αγκαλιά; Και μάλιστα μιας σταρ; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Μην είμαστε και πλεονέκτες.


Για να σοβαρευτούμε.
Η Σάραντον είναι αριστερή (λίμπεραλ). Τρανή απόδειξη το κόκκινο μπουφανάκι της.
Η Σάραντον είναι αριστερή. Τρανή απόδειξη η τεράστια περιουσία της.
Η Σάραντον θεωρείται μια από τις πλουσιότερες ηθοποιούς στο Χόλυγουντ.

Η Σάραντον ανήκει στους λεγόμενουςlimousine liberals” (αριστερούς της λιμουζίνας), ένας όρος που επινοήθηκε στα τέλη του 1960 για να καταδείξει την υποκρισία των πλούσιων λίμπεραλς (αριστερών στις ΗΠΑ), οι οποίοι απαιτούν ο κοσμάκης να κάνει χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, γιατί έχουν, λέει, «περιβαλλοντική συνείδηση», ενώ οι ίδιοι συχνά χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ιδιωτικά τζετ για τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης στηρίζουν δήθεν την δημόσια εκπαίδευση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. 
Κλασσική περίπτωση αριστερού.  
Σχόλια