Σαμάνοι Καχούνα | Τα 10 σημεία κατανόησης του Υποσυνείδητου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1-bwU0r1SxngmV1TWGIkImgDvnV6UhAredKGyuis2ikBCXX2Q0EmxaZqp53YfU1kQugYevFZryXwqqusKa8ykTvJ83Vt4i0vW96KmHi8VDJnUfHkr7ktt1TIa8brkzGE3KROBsSE719M/s1600/3.jpgΈνας κατατοπιστικός οδηγός των Σαμάνων της Χαβάης για την επίτευξη πνευματικών ικανοτήτων
Από τον Zaxo Skafida
Οι Καχούνα της Χαβάη ήταν ιερείς μάγοι, αυτοί που φύλαγαν τα ιερά μυστικά (κάτι που βλέπουμε σε όλες τις πρωταρχικές κοινωνίες, Αιγυπτίων, Βαβυλωνίων, Ελλήνων, … ), μπορούσαν να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα, να φέρουν τη βροχή, να θεραπεύσουν, να βρουν τις ιερές τοποθεσίες που θα κτιστούν οι ναοί, ήταν αυτοί που έκαναν τις θυσίες και βουντού στέλνοντας πνεύματα και προκαλώντας τον θάνατο.

Τον μύθο και τις παραδόσεις των Καχούνα τον εκμεταλλεύτηκαν οι ντόπιοι και οι Αμερικάνοι και δημιούργησαν ένα σωρό θεραπευτικές, σχολές, μασάζ, διατροφή, προσέλκυση σε ιερούς τόπους με μεγάλη ενέργεια, κ.ο.κ.

Οι Καχούνα γνώριζαν την δύναμη του υποσυνειδήτου και ότι είναι αυτό που θεραπεύει και φέρνει ευεξία.
Σήμερα πολλές ολιστικές θεραπείες στηρίζονται σε αυτή την αρχή, όπως ο υπνωτισμός, η μέθοδος Silva και η νεώτερη Theta Healing, οι αναδρομές. Γνώριζαν ότι αν δεν συνεργαστεί το υποσυνείδητο δεν μπορεί να γίνει καμία θεραπεία και γενικά να είναι σε καλή κατάσταση του σώμα. Γνώριζαν ότι για να πείσεις το υποσυνείδητο και να συμβεί το θαύμα, πέρα από την πίστη και το συναίσθημα, πρέπει να είσαι σε ειδικές καταστάσεις που σήμερα λέμε κατάσταση άλφα ή θήτα ή σε μεγάλες ομάδες με κάποιο πνευματικό παροξυσμό όπου εκεί ελαττώνονται ή διακόπτονται ο λογικές διαδικασίες. Γνώριζαν ότι αν ξεγελάσεις το υποσυνείδητο με διάφορες τεχνικές, τελετουργίες, κατασκευή θαυματουργού φάρμακου, μασάζ, ιερές τοποθεσίες, … ή ότι εσύ κατέχεις την δύναμη, επετύγχαναν το θαύμα. Ας μη ξεχνάμε το δικό μας “ Η πίστις σου σέσωκέ σε ”.

Τη μέθοδο αυτή ασκούν συνειδητά η υποσυνείδητα πολλοί άνθρωποι σήμερα.

Έτσι η παρακάτω τριλογία παίζει θέατρο εδώ και αιώνες:

  • Όσο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει δύναμη στον εαυτό τους επιτρέπουν σε άλλους να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν.
  • Όσοι έχουν την δύναμη να ελέγχουν να υποδουλώνουν και να εξουσιάζουν τους άλλους τελικά διαφθείρονται.
  • Όταν η εξουσία διαφθείρεται υποφέρουμε όλοι και η ίδια η γη.
Οι Καχούνα πίστευαν ότι υπήρχε μια ανώτερη δύναμη πέρα από την κατανόηση του ανθρώπου. Πίστευαν ότι οι μεσάζοντες ήταν απαραίτητοι σαν διαμεσολαβητές μεταξύ του άνω και κάτω και τους καλούσαν προσευχόμενοι, για να επιτελέσουν την υψηλή μαγεία που χρειάζεται την συνεργασία του υποσυνειδήτου.
Οι Καχούνα θεωρούσαν το υποσυνείδητο σαν πνεύμα.

Δέκα σημαντικά σημεία για την αύξηση κατανόησης του υποσυνείδητου

  1. Το Πνεύμα είναι η αόρατη ουσία όλων όσων υπάρχουν. Όπως πολλοί ποταμοί που ρέουν από μία πηγή έτσι όλα τα πνεύματα ρέουν από την πηγή Δημιουργό που τους δίνει την ενέργεια και τη θέληση.

  2. Το Πνεύμα δημιουργήθηκε από το μυαλό από την ίδια την ουσία του και χρησιμοποίησε το μυαλό για να κατατμηθεί σε πολλά επίπεδα πνευμάτων πολλών ειδών και τύπων.

  3. Το Πνεύμα διαίρεσε το μυαλό σε πολλά επίπεδα και καθόρισε το υποσυνείδητο επίπεδο του μυαλού να πραγματοποιεί του θέλημα του πνεύματος.

  4. Όταν το πνεύμα ενσωματώνει σε φυσική μορφή τους ενεργειακούς κλάδους όπως τα ενεργειακά πεδία του νου, περιβάλλουν και διαπερνούν αυτή τη μορφή.

  5. Ακόμη και πριν από τη σύλληψη του φυσικού σώματος, τα πνευματικά «προγράμματα» μεταφέρουν το υποσυνείδητό τους θέλημά, ενώ στο σώμα, επίσης κατευθύνουν και ελέγχουν τις διαδικασίες του σώματος και του εγκεφάλου. Αυτός ο «προγραμματισμός» συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια της ζωής και ο «νέος προγραμματισμός» μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με το «παλιό προγραμματισμό».

  6. Όταν υπάρχει μια σύγκρουση στο «προγραμματισμό», το υποσυνείδητο θα πραγματοποιήσει το «πρόγραμμα», με τη μεγαλύτερη δυναμική ενέργεια και θα το επισυνάψει σε αυτήν. Ωστόσο, στα πρώιμα «προγράμματα» το υποσυνείδητο δίνει περισσότερη ενέργεια να τα προστατεύσει, την οποία προσθέτει στην ενέργεια των «προγραμμάτων» που δημιουργήθηκαν για να ανταποκριθούν στις εμπειρίες της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

  7. Το υποσυνείδητο καταγράφει τα γεγονότα ως μνήμη και αποθηκεύει αυτές τις μνήμες τόσο στα ενεργειακά πεδία του νου εκτός του σώματος και στο «υλικό» του σώματος και του εγκεφάλου. Σκέψεις και συναισθήματα που συνδέονται με τη «μνήμη» αποθηκεύονται με τη μνήμη και είναι διαθέσιμα για την ενεργοποίηση, εάν είναι επιθυμητό, όταν ενεργοποιείται η μνήμη.

  8. Το υποσυνείδητο είναι ο μεγαλύτερος «κύριος πολλαπλών καθηκόντων» όλων και κατευθύνει, καθώς και οι ελέγχει, τις φυσικές, διανοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές ενέργειες του σώματος, τον εγκέφαλο, και το ενσαρκωμένο πνεύμα.

  9. Για να αλλάξετε ένα «πρόγραμμα» που προστατεύεται από το υποσυνείδητο, είναι συνήθως απαραίτητο να πάτε στο υποσυνείδητο και να το πείσετε να αλλάξει αυτό «πρόγραμμα». Συχνά, αυτό είναι δυνατό μόνο με την αντιμετώπιση του επιπέδου του πνεύματος που δημιούργησε ένα «πρόγραμμα» και της πειστικής σημασίας της επιθυμητής αλλαγής.

  10. Ο πιο γρήγορος και συχνά ο μόνος τρόπος για να αλλάξει μόνιμα ένα υποσυνείδητο πρόγραμμα είναι μέσω της ύπνωσης – η οποία επιτρέπει την πρόσβαση στα επίπεδα του πνεύματος που δημιούργησε το «πρόγραμμα», καθώς και το υποσυνείδητο που το προστατεύει.

Συγκέντρωση ενέργειας Μάννα
Οι αρχαίοι κάτοικοι στη Χαβάη πίστευαν ότι υπήρχε μια πρωταρχική δύναμη, η οποία ονομάζεται μάννα, που ενυπάρχει σε όλα τα πράγματα. Αυτή τη δύναμη μπορείτε να την εισπνεύσετε, για να πραγματοποιηθούν υλοποιήσεις και θεραπείες.

Οι Καχούνα από τη Χαβάη πιστεύουν ότι ο ανώτερος εαυτός υλοποιεί τον υλικό εαυτό. Ακόμη, πιστεύουν ότι όλα όσα υπάρχουν δεν δημιουργούνται από το τίποτα. Οπότε, συγκεντρώνουν την ενέργεια μάννα, τη ζωτική δύναμη, γύρω τους, και τη στέλνουν στον ανώτερο εαυτό που θα υλοποιήσει στον υλικό κόσμο.

Η διαδικασία αναπνοής Μάννα
  1. Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε το αντικείμενο ή την κατάσταση που θέλετε να υλοποιηθεί στη ζωή σας.

  2. Αρχικά, καθίστε χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια σας. Χαλαρώστε.

  3. Εκπνεύστε αδειάζοντας όλο τον αέρα από τους πνεύμονες. Για να το κάνετε αυτό, εκπνεύστε όσο περισσότερο αέρα μπορείτε. Στη συνέχεια, μι μικρά απότομα φυσήματα «διώξτε» περισσότερο αέρα από τους πνεύμονες. Έτσι, απομακρύνεται όλος ο παλιός αέρας από τους πνεύμονες κι ανοίγει ο χώρος για μεγάλη ποσότητα μάννα.

  4. Εισπνεύστε βαθιά, τραβώντας τον αέρα κάτω προς την κοιλιά σας. Φουσκώστε την κοιλιά σας, σαν μπαλόνι, και κρατήστε για τριάντα δεύτερό λεπτά. Εάν είστε γυναίκα, αυτά είναι όλα όσα κάνετε πριν εκπνεύσετε. Εάν είστε άντρας, εισπνεύστε ακόμη μια φορά (πριν απελευθερώσετε τον αέρα από την κοιλιά ) και να γεμίσει το στήθος σας στην ενέργεια μάννα, τη ζωτική δύναμη οι γυναίκες τη συγκρατούν στο στομάχι, ενώ οι άντρες στο στήθος),

  5. Κρατήστε τον αέρα για τριάντα δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε

  6. Πάρτε ακόμα μια βαθιά εισπνοή και στείλτε τον αέρα χαμηλά, στην κοιλιά σας (οι άντρες χρειάζεται να πάρουν άλλη μια εισπνοή, όπως προηγουμένως), κρατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα κι εκπνεύστε. Καθώς κρατάτε την αναπνοή σας, φανταστείτε την ενέργεια του μάννα να ρέει στο σώμα σας και, σαν φως, να θρέφει κάθε κύτταρο.

  7. Αφού απελευθερώσετε τον αέρα για δεύτερη φορά, πάρτε άλλη μια εισπνοή ακολουθώντας την ίδια διαδικασία (οι άντρες παίρνουν άλλη μια εισπνοή, για να γεμίσει το στήθος). Κρατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα κι εκπνεύστε.

  8. Στην τέταρτη αναπνοή εκτείνετε τα χέρια μπροστά σας, σαν να κρατάτε μια μπάλα. Καθώς εισπνέετε για ακόμη μια φορά, μεταφέροντας τον αέρα προς την κοιλιά (εάν είστε άντρας πάρτε άλλη μια εισπνοή για να γεμίσει το στήθος), οραματιστείτε μια σφαίρα ενέργειας να δημιουργείται ανάμεσα στα χέρια σας. Κρατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα κι εκπνεύστε.

  9. Καθώς προχωράτε στην επόμενη εισπνοή, νιώστε την ενέργεια να αυξάνεται, να γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Οραματιστείτε τη σφαίρα ενέργειας να μεγαλώνει. Κατεβάστε τον αέρα προς την κοιλιά (με μια επιπλέον εισπνοή για τους άντρες για να γεμίσουν το στήθος), κρατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα κι εκπνεύστε.

  10. Στην έκτη και τελευταία αναπνοή, εισπνεύστε βαθιά, μεταφέρετε τον αέρα προς τα κάτω στην κοιλιά (οι άντρες παίρνουν μια ακόμη εισπνοή για να γεμίσουν το στήθος) και κρατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα. Λίγο πριν εκπνεύσετε, οραματιστείτε τη σφαίρα ενέργειας να εισέρχεται στο ηλιακό σας πλέγμα και να ανεβαίνει προς τα πάνω, περνώντας από την καρδιά σας, ώσπου φτάνει στον λαιμό. Περνάει μέσα από το Έβδομο ενεργειακό κέντρο και, τελικά, φτάνει περίπου δύο μέτρα πάνω από το κεφάλι σας.

  11. Εκείνη τη στιγμή δώστε την εντολή στην ενέργεια λέγοντας «Έχω αυτό στη ζωή μου τώρα. Σε ευχαριστώ! Το έχω, Το έχω, Το έχω». Αυτή η εντολή μπορεί να γίνει κρατώντας την αναπνοή ή όταν εκπνέετε – και τα δύο είναι αποδεκτά.

  12. Είναι πολύ σημαντικό να στείλετε στο υποσυνείδητό σας μια εικόνα αυτού που έχετε επιλέξει να υλοποιήσετε και πρέπει να νιώσετε τη συναισθηματική φόρτιση όπως αν το είχατε. Στέλνοντας μια εικόνα στον ανώτερο εαυτό σας, δηλώνετε τι ακριβώς θέλετε στη ζωή σας. την εντολή έχει γίνει, έχει γίνει, και (όχι θα γίνει), τώρα.
  13.  
Αυτή η τεχνική των Καχούνα από τη Χαβάη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και έχει πολλές εκπληκτικές ιδιότητες.
Οι 7 αρχές των Huna
Οι 7 αρχές των Huna είναι μια μεγάλη εισαγωγή στην δύναμη της συνείδησης που έκανε τους Καχούνα να βιώνουν την αληθινή φύση της πραγματικότητας.

IKE: Ο κόσμος είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι. Δηλαδή η συνείδηση μας δημιουργεί την πραγματικότητα.KALA: Δεν υπάρχουν όρια. Σε μια άπειρη πραγματικότητα τα πάντα είναι δυνατά.MAKIA: Η ενέργεια ρέει όπου πάει ο προσοχή. Αν εστιάσουμε τη σκέψη μας σε μια θεραπευτική ελπίδα τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά.MANA WA: Το τώρα είναι η στιγμή της δύναμης. Είναι αντιληπτό ότι υπάρχει μόνο το τώρα.ALOHA: Το να αγαπάς είναι να είσαι ευτυχισμένος με αυτό. Η αγάπη σου είναι ίση με το μέτρο της ευτυχία που νιώθεις.MANA: Όλη η δύναμη προέρχεται από μέσα σου. Το άτομο είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας που υπάρχει.PONO: Η αποτελεσματικότητα είναι το μέτρο της αλήθειας. Το μέτρο της αλήθειας του οτιδήποτε φαίνεται από τα αποτελέσματα.
Πηγή: Σκαφίδας Ζάχος για τις Metafisikes Anazitisis
Από το omorfizoi.gr 

Σχόλια