Μόσχα: Δεν χρειαζόμαστε δεύτερη αεροπορική βάση στην Συρία, σε 30' είμαστε εκεί!

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/plainnn.jpgΔεν είναι στα άμεσα πλάνα της Ρωσίας να δημιουργήσει δεύτερη αεροπορική βάση στη βορειοανατολική Συρία, κατέστησε σαφές ο ρωσικός στρατός, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε δυτικά μέσα ενημέρωσης και έκαναν λόγο για την κατασκευή μιας βάσης στο Καμισλί, σε μια περιοχή που κατοικείται από Κούρδους. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ίγκορ Κονασένκοφ.

«Έχουμε ήδη υπογραμμίσει κατ' επανάληψη ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών μας, ακόμη και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Συρίας, διαρκούν περίπου 30 λεπτά . Για αυτό όσοι μιλούν για λειτουργία μιας βάσης στα τουρκοσυριακά σύνορα έχουν παντελή άγνοια», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης επισημάνει ότι «μερικές δεκάδες» Ρώσοι στρατιώτες και μηχανικοί εθεάθησαν στο αεροδρόμιο του Καμισλί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τουρκική πόλη Νουσάιμπιν.

Να σημειωθεί ότι μία από τις αφορμές που παρουσιάζουν τα επιτελεία του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, είναι η «ρωσική επιθετικότητα». Ενδεχόμενα σε αυτά τα πλαίσια να έγιναν οι αναφορές για την ρωσική βάση. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.


prisonplanet.gr
Σχόλια