Οι Εμπορικοί Σύλλογοι καλούν σε μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 4/2

«Κλείνουμε τα μαγαζιά για μία μέρα, για να μη μας κλείσουν για πάντα»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση για την απόσυρση του Ασφαλιστικού, στις 4 Φεβρουαρίου, απευθύνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, σε όλους τους επαγγελματίες και όλες τις επιχειρήσεις της Τριφυλίας.


«Κλείνουμε για μία μέρα για να μη μας κλείσουν για πάντα», τονίζουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι με τους Εμπορικούς Συλλόγους προγραμματίζουν και δυναμική παρουσία στο πανελλαδικό πανεμπορικό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, στην έδρα της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα!
«Συνάδελφοι, όλες και όλοι γνωρίζετε ότι με το ασφαλιστικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται δυσβάσταχτα μέτρα και άδικες και βάρβαρες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας και οι επιστημονικοί φορείς, προχωρούν σε 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
[…] Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας συμμετέχει ενεργά στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και καλούμε όλες και όλους εσάς, τα μέλη μας, να κλείσουμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας μαζικά! Μαζικά να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι κλείνουμε, συμβολικά, για μια μέρα τα μαγαζιά μας, για να μη μας τα κλείσει η ίδια με το Ασφαλιστικό που προτείνει. Όλοι μαζί στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου – κλείνουμε τα μαγαζιά για μια μέρα, για να μη μας βάλουν λουκέτο με το Ασφαλιστικό», τονίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.
Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών σημειώνεται: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, με αφορμή τις εξελίξεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, αποφάσισε την ενεργή συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε καθολικά, όχι μόνο κλείνοντας τα καταστήματά μας, αλλά και δηλώνοντας συμμετοχή στη μετακίνησή μας με λεωφορεία στην Αθήνα. Όπως είπε και μια αγρότισσα των Φιλιατρών: αν όχι τώρα, πότε; αν όχι εμείς, ποιος; Δεν έχει νόημα σε μια επαρχιακή πόλη να κλείνουμε τα μαγαζιά μας και να πίνουμε καφέ στην πλατεία, νομίζοντας ότι έτσι συμμετέχουμε ενεργά σε μια απεργία.
Αντίθετα, έχει μεγάλη σημασία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα».
Ο σύλλογος είναι σε συνεννόηση με συλλόγους και φορείς για μαζική μετακίνηση στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
«Τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, συμμεριζόμενα την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου της πόλης μας στην πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, με καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων και την ενεργή συμμετοχή μας στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια μέρα στην Αθήνα…
[…] Τα μέλη του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών μας… Καλούμε τα σούπερ – μάρκετ, τα καφέ και άλλες επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο Σύλλογο, να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την απεργία. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου 2016, ώστε να εξασφαλιστεί εγκαίρως η δωρεάν μετακίνησή τους. Επικοινωνία και δήλωση συμμετοχής: πρόεδρος του Συλλόγου κ.Φώτης Παναγιωτόπουλος, τηλ, 2763022235, αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Ανδρινόπουλος τηλ. 6977 849897», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ε.Β.Σ. Γαργαλιάνων.


tharrosnews.gr
Σχόλια