Οι ουρές της απόγνωσης και τα € 4.5 εκ. στους «εθνοπατέρες» Tι δεν καταλαβαίνετε;

http://ithesis.gr/wp-content/uploads/2016/01/polites-frouta-8.jpgΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ

Μία εικόνα
χίλιες λέξεις για το πρόσωπο της φτώχειας και της εξαθλίωσης στην Ελλάδα του 2016. Εικόνες που έβλεπαν καθημερινά οι παππούδες μας στην κατοχή πλέον είναι ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο εκτυλίσσεται στις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο.

Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, οι παραγωγοί είχαν αποφασίσει να μοιράσουν δωρεάν 50 τρόνους φρούτων και λαχανικών, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Τα προϊόντα που μοιράστηκαν δωρεάν εξαφανίστηκαν μέσα σε μόλις 20 λεπτά, με τις εικόνες από τη διαμονή να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Ηλικιωμένοι και άλλοι νεότεροι να στριμώχνονται και να απλώνουν το χέρι τους για λίγα φρούτα και λαχανικά την ώρα που στο πρόσωπό τους ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία…

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του Μνημονίου. Αυτή είναι η Ελλάδα της… Αριστεράς και του σάπιου πολιτικού συστήματος, το οποίο οδήγησε αξιοπρεπείς ανθρώπους να ζητούν απεγνωσμένα ένα κομμάτι ψωμί.

Αλήθεια κ. Τσίπρα, ποιο είναι το σχολιό σας γι αυτές τις εικόνες; Πως μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ;

Η σημαία της ελπίδας με την οποία εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσταλεί και ο κ. Τσίπρας χάνει συνεχώς πόντους στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ενας λαός βέβαια που φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς πίστεψε και έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο άνθρωπο που έπνιξε τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων εν μια νυκτί.

Την ώρα που η πατρίδα μας βυθίζεται στην ύφεση αποδεικνύεται ότι …λεφτά υπάρχουν και δίνονται στα πολιτικά κόμματα!

Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΣ, την επιχορήγηση δικαιούνται όσα κόμματα εξέλεξαν βουλευτές στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Επίσης έχουν λαμβάνειν και όσα – κατά τις ίδιες εκλογικές αναμετρήσεις – συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων σε σύνολο Επικράτειας.

Όπως γίνεται γνωστό από την απόφαση, τα 3.767.167 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 753.433 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το ποσό θα δοθεί ως εξής στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων:

– ΣΥΡΙΖΑ 1.483.455,39

– NΕA ∆HMOKPATIA 1.198.916,55

– ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 383.487,29 – (*)

– ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 299.742, 63

– ΚΚΕ 327.992,

– ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 271.575,72

– ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 199.332,05

– ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 189.455,96

– ΕΛΙΑ-∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ – Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα – ∆υναµική Ελλάδα – Μεταρρυθµιστική Αριστερά – Νέοι Μεταρρυθµιστές – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄) 56.729

– ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 56.729,10

– ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 26.591,76

– ΛΑΟΣ 26.591,76

(*) Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.

Τα κόμματα που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, μοιράζονται ανερυθρίαστα τον κόπο ενός ολόκληρου λαού, ενώ την ίδια στιγμή κόβουν τα βασικά από εκατομμύρια Ελληνες.

Ο Ελληνικός λαός οφείλει χθες, όχι αύριο, να αναλάβει τις ευθύνες του, διότι το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό…

ithesis.gr
Σχόλια