Ετοιμάζονται για Γενική Έφοδο ...Οι εξελίξεις τρέχουν, ενώ εμείς κοιμόμαστε στον ύπνο του… μνημονιακού «δικαίου»!

http://nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%B9.jpeg?737278Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια καινούργια είδηση έθεσε κυριολεκτικά σε συναγερμό την Άγκυρα που στέλνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία στην καυτή ζώνη της πόλης Cerablus, που βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Τζιχαντιστών.

Η είδηση που μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ότι ο υπουργός Άμυνας της Συρίας του Άσαντ, Fahd Jassem al-Freij, μετέβηκε εκτάκτως, (με ποιον αεροδιάδρομο ?) στην Μόσχα και είχε προσωπική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, Sergey Şoygu. Η έκτακτη αυτή μετάβαση στην Μόσχα του Σύριου υπουργού Άμυνας εν μέσω συνθηκών άγριου πολέμου, ερμηνεύεται πως επίκειται κάτι πολύ σημαντικό!

Οι πληροφορίες που έχουν στην Άγκυρα λένε ότι οι δυο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την γενική έφοδο που ετοιμάζουν οι συριακές δυνάμεις στην καυτή ζώνη των Τζιχαντιστών, ενώ παράλληλα και οι Κούρδοι από τα ανατολικά ετοιμάζονται και αυτοί να περάσουν δυτικά του Ευφράτη.

Όλα αυτά έχουν θορυβήσει έντονα την Άγκυρα που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ετοιμάζεται ακόμα και για άμεση σύγκρουση με τους Ρώσους μέσα στο συριακό έδαφος γιατί, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την κατάληψη της ζώνης του Cerablus από δυνάμεις που δεν θα είναι φιλικές προς την Τουρκία

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως σήμερα σε δημοσίευμα τους η Financial Times αναφέρουν ότι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο συριακό έδαφος.

Οι εξελίξεις τρέχουν, ενώ εμείς κοιμόμαστε στον ύπνο του… μνημονιακού «δικαίου»!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr
Σχόλια