Σταθάκης: Αμοιβαίοι συμβιβασμοί στο ασφαλιστικό...


Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία για το ασφαλιστικό θα αποτυπώνει αμοιβαίους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, εκφράζει σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
Σχολιάζοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση κάνει λόγο για παρεμβάσεις «που θα καταστήσουν το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο και δίκαιο, τόσο μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, όσο και μεταξύ των διαφορετικών γενεών».
Για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία, αναφέρει ότι είναι λογικές, καθώς οι αντοχές των πολιτών είναι περιορισμένες, «ύστερα από μια πενταετία μέτρων με έντονα αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο». Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι η πολιτική σταθερότητα κινδυνεύει, καθώς όπως αναφέρει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι «σταθερή και βιώσιμη».
Ο κ. Σταθάκης επιμένει στην πρόβλεψή του για ανάπτυξη στο β' τρίμηνο του 2016 και παράλληλα, τονίζει ότι με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, η ύφεση το 2015 ήταν τελικά «μικρότερη των αρχικών ανησυχιών -σχεδόν μηδενική».
«Η συνέπεια που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή της συμφωνίας και η ταχύτητα με την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι δύο προηγούμενοι κύκλοι προαπαιτούμενων αποτελούν θεμέλιο για τη σταθερότητα της οικονομίας στην παρούσα φάση», προσθέτει.
Τέλος, σχετικά με την λήξη της περιόδου εξαίρεσης πώλησης σε funds δανείων καταναλωτικών, στεγαστικών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι θα υπάρξει διεκδίκηση ρυθμίσεων «που θα προστατεύουν τους δανειολήπτες από επιθετικές πρακτικές», για κάθε μία από τις ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά κατηγορίες δανείων.
Σχόλια