Το Μαξίμου διαψεύδει ΤΑ ΝΕΑ...

Μέγαρο Μαξίμου
...για τα περί γερμανικής εταιρείας συμβούλων...
Κατηγορηματική είναι η διάψευση της κυβέρνησης σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης είχαν συνεργαστεί με την εταιρεία συμβούλων Goetzpartners για τη...
σύνταξη ενός σχεδίου για ανατολικογερμανικό μοντέλο αποκρατικοποιήσεων,  το οποίο όμως έμεινε τελικά στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners».

Όπως επισημαίνει, η εν λόγω εταιρεία «πράγματι “χτύπησε” την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.».

Ωστόσο, καταλήγει, «τόσο οι προτάσεις της όσο και η “αξιοπιστία” των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».

Στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ αναφέρεται ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη φάση «οι γερμανοί μάνατζερ έκαναν συγκεκριμένη πρόταση: να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων».

Ωστόσο, «η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο» και «αντ' αυτού αποφασίστηκε το δημοψήφισμα που οδήγησε στην απειλή του Grexit και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγή εντός της εταιρείας Goetzpartners, αναφέρει ότι η πρόταση των μάνατζερ που δούλεψαν για την Ελλάδα ήταν «ή άλλο νόμισμα ή ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων».
Σχόλια