Ακολουθήστε μας στο Google News

«Ο πρωθυπουργός δεν ασκεί εθνική πολιτική»...

Ενα ακόμη "καρφί" της Ζωής κατά του Αλέξη...
Σκληρή κριτική άσκησε προς τον πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε χθεσινή συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «χρησιμοποιεί ως άλλοθι τους...
εκβιασμούς» και «δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική και την εθνική πολιτική με τον τρόπο που οφείλει, με τον τρόπο που επιβάλλεται».

Όπως υποστήριξε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στο προσφυγικό θέμα και τα όσα λέγονται περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, υφίσταται ένας εκβιασμός, «που έχει προετοιμαστεί από το καλοκαίρι».

Μάλιστα ανέφερε ότι «στη φιλοτέχνηση αυτού του εκβιασμού συνέπραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αποδέχθηκε από το καλοκαίρι να επαναλαμβάνει το νέο σενάριο που εκφωνείται από πλευράς ευρωκρατίας και είναι το σενάριο ότι “ολοκληρώθηκε το ελληνικό ζήτημα και τώρα το ζήτημα για την Ευρώπη είναι το προσφυγικό”».

Η κυβέρνηση είναι «ανίκανη και άβουλη να αντιμετωπίσει στο πεδίο του θεσμικού πλαισίου» το προσφυγικό ζήτημα, τόνισε.

«Πίστευε ότι θα χάσει»

Επικεντρώνοντας την κριτική της αυστηρά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο πρωθυπουργός προκήρυξε το δημοψήφισμα τον Ιούλιο πιστεύοντας ότι θα το χάσει.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι όλη η διαδρομή που ακολούθησε μετά το “όχι” ήταν η προδιαγεγραμμένη διαδρομή που είχε χαράξει με βάση ένα “ναι”», είπε.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η υπογραφή του 3ου μνημονίου είχε δρομολογηθεί, πιθανότατα και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και η ψηφοφορία που κάναμε στην Κ.Ο. ήταν μία πρόβα generale», επισήμανε.

Επίσης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η αποχή των πολιτών στις εκλογές ήταν αποτέλεσμα της τακτικής του πρωθυπουργού: «Ο κ. Τσίπρας έπαιξε παιχνίδια με τις δημοκρατικές διαδικασίες και με τις εκλογές επ’ ουδενί τον νομιμοποιεί να προσπαθεί να φορτώσει στο λαό το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλουν να θάψουν τη λίστα Λαγκάρντ»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχει μία προεργασία για να θαφτεί η λίστα Λαγκάρντ και γι' αυτό μετατοπίζεται το ενδιαφέρον σε άλλα αρχεία».

Αναφερόμενη στο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «παριστάνει ότι θα διαπραγματευτεί το χρέος και την ίδια ώρα έχει βάλει τον Πρόεδρο της Βουλής να εξαφανίσει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας και την ίδια την Επιτροπή. Αυτά δεν τα κάνει μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Επίσης, μίλησε για «καλή σχέση και συνεργασία» με τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τον οποίο συνεργάζονται στο πλαίσιο της συγκρότησης «μιας εναλλακτικής για την Ευρώπη».
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη