Μπράβο στην Ολλανδία! «Να επιστρέφουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία» ζητά το Αμστερνταμ!

http://www.e-typos.com/files/temp//76C0B8B964BA97BF1B02E00A13E56D85.jpgΤη διαπραγμάτευση με την Τουρκία μιας συμφωνίας που θα προβλέπει τη μεταγκατάσταση από τη χώρα αυτή στην Ευρώπη μέχρι 250.000 προσφύγων ετησίως με αντάλλαγμα η Αγκυρα να παίρνει πίσω όσους από το έδαφός της φτάνουν στην Ελλάδα, σχεδιάζει να προτείνει η Ολλανδική Προεδρία στις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant, πρόκειται για μια πρόταση του ηγέτη τoυ κόμματος των Ολλανδών Εργατικών Ντίτρικ Σάμσον, που αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε και θα φέρει για συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ.

Ο κ. Σάμσον, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας, πήγε στη Σμύρνη και είδε επιτόπου την κατάσταση, ενώ σε συνέντευξή του στην προαναφερόμενη εφημερίδα σημειώνει ότι «στις τουρκικές ακτές έχει δημιουργηθεί μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας προς την Ευρώπη με μια ολοκληρωμένη υποδομή που προσφέρουν τα δίκτυα των δουλεμπόρων και τα παράνομα εργαστήρια κατασκευής φουσκωτών πλοιαρίων.

Ολα αυτά προσελκύουν διαρκώς περισσότερους ενδιαφερόμενους, ιδίως Βορειοφρικανούς, με αποτέλεσμα οι ροές να έχουν υπερδιπλασιαστεί», σημειώνει. Και συνεχίζει: «Μερικές μέρες αφότου επέστρεψα καθόμουν στο τραπέζι με τον Μαρκ Ρούτε και του είπα ότι είναι ψευδαίσθηση να νομίζει ότι εάν επιτόπου συνδράμουμε την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, βάλουμε στη μέση τον Frontex και πληρώσουμε αδρά την τουρκική αστυνομία θα βρεθεί ως διά μαγείας μια λύση».

Το σχέδιο που πρότεινε ο κ. Σάμσον στην Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ είναι το απλό: Για όσους φτάνουν στη Χίο, τη Λέσβο, την Κω ή οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί, δεν θα επιτρέπεται να υποβάλουν αίτημα χορήγησης ασύλου διότι θα προέρχονται από την Τουρκία. Για να γίνει και διεθνώς νόμιμο αυτό, η Τουρκία θα μπει στον κατάλογο των ασφαλών χωρών, που σημαίνει ότι το αίτημα των προσφύγων για άσυλο θα μπορούσε να εξεταστεί στη χώρα αυτή.


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ανταπόκριση ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

e-typos.com
Σχόλια