«Θα κατεβάσουμε αντιπρόταση στο σχέδιο Κατρούγκαλου»...

«Θα κατεβάσουμε αντιπρόταση στο σχέδιο Κατρούγκαλου», λένε οι αγρότες που ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό - Media...λένε οι αγρότες που ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό...
«Δεν έχουμε κλείσει συγκεκριμένο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, γνωστοποιώντας ότι το βράδυ θα...
«βγάλουμε δημόσια την αντιπρόταση που έχουμε απέναντι στο σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου» και καλώντας «όλα τα μπλόκα στην Ελλάδα να πάρουν θέση επί αυτού».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες», ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε να «πάρουν θέση όλοι επί της συγκεκριμένης πρότασης και ας φτιάξουν και αντιπροσωπεία, που να μην περιλαμβάνει εμάς, για να πάνε στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό και να τη συζητήσουν». Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «μας ενδιαφέρει να πάμε ένα βήμα παραπέρα και δεν έχουμε καμία διάθεση να βγούμε φωτογραφίες στο Μέγαρο Μαξίμου».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος μας επανέλαβε ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό από τις 18 Ιανουαρίου και απαντώντας στην κριτική από άλλους αγρότες ανέφερε: «ό,τι κάναμε ήταν καθαρό και διάφανο και υπό το φως της ημέρας».

Παράλληλα, ο ίδιος μας επανέλαβε: «μπήκαμε στη διεκδίκηση με ουσιαστικές προτάσεις. Το κύριο να παραμείνει ο ΟΓΑ το κύριο ταμείο, αλλά και να ασφαλιστούν σε αυτό οι αλλοδαποί αγρότες που απασχολούνται σε χιλιάδες στα χωράφια μας, ειδικότερα κάποιες συγκεκριμένες περιόδους».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη κίνηση αγροτών που σπάει την κοινή γραμμή των μπλόκων, της μη εμπλοκής δηλαδή σε κανένα διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό και αν δεν αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση. 
Σχόλια