Το Facebook απαγόρευσε ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων...

Το Facebook απαγόρευσε ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook Inc με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες απαγόρευσε από τους χρήστες του δικτύου της σε όλο τον κόσμο να συντονίζουν ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων στο δίκτυο της, όπως και...
στην υπηρεσία Instagram, λαμβάνοντας υπόψη ανησυχίες ότι το δίκτυο της χρησιμοποιείτο ολοένα και περισσότερο για να παρακαμφθούν οι έλεγχοι ιστορικού στις αγοραπωλησίες όπλων.

Η εταιρεία ήδη απαγόρευε στους ιδιώτες πωλητές όπλων να καταχωρούν διαφημίσεις στις οποίες ανέγραφαν ότι δεν απαιτούσαν ελέγχους ιστορικού, ή να προσφέρουν συναλλαγές σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες χωρίς την μεσολάβηση πωλητή με τη σχετική άδεια, επειδή όπως υποστηρίζει η εταιρεία τέτοιες αναρτήσεις συνιστούν πρόθεση για αποφυγή της νομοθεσίας.

Εντούτοις, οι νέοι κανόνες της εταιρείας δεν θα επηρεάσουν τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια πώλησης όπλων, τα οποία θα μπορούν να διαφημίζουν τον κατάλογο των προϊόντων στους 1,59 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook.

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται σε συνέχεια των απαγορεύσεων που έχει επιβάλλει στους χρήστες του δικτύου της να πωλούν μαριχουάνα, φάρμακα και ναρκωτικά.

Οργανώσεις που υποστηρίζουν περιορισμό της οπλοκατοχής επικρότησαν την νέα πολιτική της εταιρείας.

Εκτός από το Facebook άλλες ιστοσελίδες όπως το Craigslist και το Amazon έχουν απαγορεύσει ιδιωτικές αγοραπωλησίες όπλων μέσα από το δίκτυο τους.

newsbeast.gr
Σχόλια