Ένας διάλογος που έγινε το 2011 - Από τότε πάει η εθνική κυριαρχία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKwtPjcV6A2hzcPjzDL-ipZQojBTPO5WnNwSE_bnPyBW5spfcXV1SD1m4vVko1wha_wnPc4hEVazOosrk8n4qt_vXmVkBOkcDVdcDXOKNMiWS8hP9ahHwH24hGtZgOe74436bJvcB4vj1o/s1600/assets_LARGE_t_420_53629773.JPG«Όταν τον Ιούνιο του 2011 έγινε νέος υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κανόνισα μαζί του μια συνάντηση στο Βερολίνο. 
Σε ένα πολύωρο δείπνο τον Ιούλιο του έθεσα τότε το ερώτημα, αν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να πάρει ένα time out από το ευρώ, για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της υποτίμησης. 

Και αυτό επειδή οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα έπρεπε να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ήταν δύσκολο να επιβληθούν. Η Ευρώπη θα συμπαραστεκόταν σε αυτό. Η απάντηση του Βενιζέλου ήταν: “Δεν το θέλουμε με κανέναν τρόπο, θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη”. 

Του είπα ότι τότε θα έπρεπε να παραδώσουν μέρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ τους στους θεσμούς των Βρυξελλών. Και αυτός δήλωσε ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στο ευρώ».

ΥΓ. Ο διάλογος αυτός έγινε το 2011. Από τότε, πάει η εθνική κυριαρχία. Η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι. Είμαστε μεν στο ευρώ, αλλά ευρώ δεν έχουμε.

Αναρωτιόμαστε: Άραγε ο λαός δεν θα έπρεπε να είχε αποφασίσει πάνω στο θέμα της εθνικής του κυριαρχίας;

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Σχόλια