Στην Blackwater κατέφυγε η Αγκυρα για να "σπάσει" το PKK - Η εταιρεία δολοφόνων πήρε παχυλό συμβόλαιο από την κυβέρνηση!!!


του Βασίλη Καπούλα
H γνωστή εταιρεία παραστρατιωτικών και μισθοφόρων πρώην Blackwater και νυν Academι-η οποία εναζητεί εναγωνίως κεφάλαια για την επιβίωσή της, καθώς μετά τις σφαγές που διέπραξε στο Ιράκ κατά κύριο λόγο κια δευτερευόντως στο Αφγανιστάν, έχουν περιοριστεί τα συμβόλαια θανάτου που κλείνει παγκοσμίως-φαίνεται ότι ξεκινά συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.
 
Στόχος; Η δράση κατά του ΡΚΚ εντός της Τουρκίας και κατά των Σύρων Κούρδων του YPG, συμμάχου στρατιωτικού οργανισμού του PKK. στην δημιουργία κουρδικού κράτους.
 
Ο επικεφαλής της Erik Prince, επισκέφτηκε την Τουρκία και συναντήθηκε με πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι και τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έρικ Πρινς μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών, σε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.
 
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Άγκυρα, είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, δήμαρχους κ.α.
 
To ύψος του συμβολαίου υπολογίζεται σε 45 εκατ. δολ. για έξι μήνες και διάθεση αριθμού 300 ανδρών σε ειδικές επιχειρήσεις.
 
"Σε όλες τις χώρες που τελούν σε πόλεμο, ή σε αυτές βασιλεύει το χάος και η αναρχία, συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις φιλικές προς τις ΗΠΑ.. Και εάν απαιτηθεί δεν αφήνουμε αντίπαλο ζωντανό", έγραφε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο πριν λίγο καιρό.
 
Εκτιμήσεις των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται τη βοήθεια της εταιρείας παραστρατιωτικών και μισθοφόρων για να συστήσει οργανωμένες ομάδες ενόπλων, που θα συμμετάσχουν σε αντι-ανταρτικές επιχειρήσεις για να κάνουν όλες τις "βρόμικες" δουλειές και να μην κατηγορηθεί επίσημα η κυβέρνηση για σφαγές. Κάτι τέτοιο έκαναν και στην Ουκρανία.
 
Είναι σαφές ότι ο τουρκικός Στρατός δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του PKK και του YPG, ειδικά μετά τον Νοέμβριο που παρέλαβαν μεγάλες ποσότητες σύγχρονου οπλισμού από την Ρωσία σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στα τουρκοσυριακά σύνορα. Και φαίνεται ότι η Αcademi είναι μια λύση...
 
Ο Έρικ Πρινς, ο ιδρυτής της BlackWater, είναι πρώην βατραχάνθρωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Αν και γεννήθηκε προτεστάντης προσηλυτίστηκε στον Ρωμαιοκαθολικισμό. Ο ίδιος προσφέρει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες, τόσο σε καθολικούς όσο και σε μουσουλμάνους.

ΠΗΓΗ
Σχόλια