Άσαντ: «Η απελευθέρωση της Παλμύρας έγινε με τη ρωσική βοήθεια - Ανίκανη η διεθνής συμμαχία»


Έπειτα από τις καταγγελίες ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία στηρίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπελύσε  επίθεση κατά της Δύσης. Σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Sputnik ο πρόεδρος της Συρίας διερωτάται για ποιο λόγο οι ΗΠΑ δεν βοήθησαν στην απελευθέρωση της ιστορικής πόλης Παλμύρα. «Το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας σημειώθηκε με τη ρωσική βοήθεια αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας της διεθνούς συμμαχίας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Συρίας.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι η πόλη απελευθερώθηκε από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χάρη στις κυβερνητικές και ρωσικές δυνάμεις αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο.
Ο Άσαντ τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας της χώρας του από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κάτι που χαρακτήρισε «κλειδί», επισημαίνοντας πως στην αλλαγή της κατάστασης θα προστεθεί και η πολιτική μετάβαση.
Βέβαια, όπως είπε το γεγονός ότι η Παλμύρα καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επί ένα χρόνο, αποδεικνύει την αποτυχία της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Άσαντ πρόσθεσε πως η στήριξη της Μόσχας αποτελεί τον κύριο και πιο αποτελεσματικό παράγοντα στην προσπάθεια ενάντια του Ισλαμικού Κράτους.
Ποιος είναι πλέον ο στόχος των συριακών δυνάμεων, όμως; Σύμφωνα με τον Άσαντ μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας έπεται η περιοχή Ντείρ εζ-Ζορ και η Ράκκα.
«Φυσικά μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας, πρέπει να προχωρήσουμε στις γειτονικές περιοχές που φτάνουν στα ανατολικά της χώρας, όπως η Ντείρ εζ-Ζορ. Την ίδια στιγμή, χρειάζεται να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε προς την Ράκκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους», εξήγησε ο Σύρος πρόεδρος επισημαίνοντας πως οι πολίτες της χώρας και ο συριακός στρατός έχουν τη θέληση και είναι αποφασισμένοι για την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από κάθε περιοχή της Συρίας.

ΠΗΓΗ
Σχόλια