Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο! Ύμνοι του Γιάννου Παπαντωνίου προς την Τουρκία!!

http://nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2016/03/papantoniou-turkiye-super-guc-6789322.jpegΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο γνωστός πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών μειοδοτικών κυβερνήσεων, Γιάννος Παπαντωνίου, που βαρύνεται με πολλά σκάνδαλα κατά την διάρκεια της θητείας του στους υπουργικούς θώκους, απήγγειλε κυριολεκτικά ύμνους για την μεγάλη υπερδύναμη, όπως χαρακτήρισε την Τουρκία, σε οικονομικό φόρουμ που μετείχε αφιερωμένο στην Νέα Τάξη και στα επερχόμενα στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στο φόρουμ αυτό μετείχαν έκτος από τον Παπαντωνίου ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Fredrik Reinfeldt, ο γνωστός Τούρκος επιχειρηματίας Erkut Yüceoğlu, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και πολλοί άλλοι.

Μιλώντας στο φόρουμ ο Γιάννος Παπαντωνίου έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας, την οποία χαρακτήρισε σαν μεγάλη υπερδύναμη και τόνισε πως στηρίζει ανεπιφύλακτα την ένταξη της Τουρκίας σαν ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε δε ότι η δύναμη της Τουρκίας θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, (παρά τις αντίθετες προβλέψεις πολλών ερευνητών των τουρκικών πραγμάτων), και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως θα πρέπει οι Ευρωπαίοι, (και φυσικά πολύ περισσότερο οι Έλληνες), να… σκύψουν το κεφάλι στην σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, που διακρίνεται από το δικτατορικό και αυταρχικό ισλαμικό καθεστώς της. Μάλιστα!

Αυτά από αυτόν τον κύριο που κανονικά θα έπρεπε σήμερα να λογοδοτούσε στην δικαιοσύνη για την θητεία του στα ελληνικά υπουργεία.

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikoswxeiladakis.gr
Σχόλια