Ο Κυριάκος, το τσάι τρόικα...

Ο Κυριάκος, το τσάι τρόικα και το μήνυμα του στα γαλάζια στελέχη - Media

και το μήνυμά του στα γαλάζια στελέχη...

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει τα οινοπνευματώδη ποτά και τους καφέδες και δείχνει προτίμηση στο τσάι -το οποίο σερβίρεται συνήθως παγωμένο- με την ονομασία...
«Τρόικα» (Kusmi Tea Troika).

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης το τσάι Τρόικα «διαθέτει τρία βασιλικά, όπως χαρακτηρίζονται, εσπεριδοειδή, ήτοι περγαμόντο, πορτοκάλι και μανταρίνι. Να σκεφθείτε ότι, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε συναντήσεις με την τρόικα και τον (πολύ) κ. Τόμσεν, αντί να τους προσφέρει σουβλάκια (όπως έκανε ο Ι. Στουρνάρας), τους κερνούσε τσάι Τρόικα (και τους τρέλαινε κάθε φορά). Αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τη συνήθεια αυτή του κ. Μητσοτάκη. Την Τετάρτη (την επομένη της συζήτησης στη Βουλή), όταν είχε παραθέσει γεύμα προς τους γαλάζιους βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, σε διπλανό τραπέζι κάθονταν τσιπουροπαραγωγοί από το Κιλκίς. Προσέφεραν στον πρόεδρο της ΝΔ το εκλεκτό τους τσίπουρο, το οποίο τίμησαν με καλαμαράκια, καραβιδόψιχα και σαλάτες οι βουλευτές της ΝΔ. Και αυτοί όμως δεν γνωρίζουν ότι ο πρόεδρός τους δεν θέλει τσίπουρα και κρασί. Και τον κάλεσαν το Σάββατο που θα επισκεφθεί τη Λάρισα να κάνει περιηγήσεις σε οινοποιεία και τσιπουράδικα».

Τώρα ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης με τα γαλάζια στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κόντρα στο Κοινοβούλιο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επαναλαμβάνει στα μέλη της Κ.Ο. αρκετά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

Τα κάλεσε δε σε εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα λόγω του «απρόβλεπτου των εξελίξεων», ενώ τους ζήτησε να παρεμβαίνουν διαρκώς τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ, κοινωνώντας τον λόγο της ΝΔ.
Σχόλια