Οι πρώτες εικόνες της Αρχαίας Παλμύρας μετά τον ISIS [Βίντεο]

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/03/palmyra-5-630x400.jpgΑποτροπιασμό προκαλούν οι πρώτες εικόνες- έχουν καταγραφεί από ρωσικά drone- από το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας, όπου εμφανίζονται μεγάλες κηλίδες αίματος.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εκτιμούν πως οι κηλίδες προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου από άνδρες του ISIS.

Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Αύγουστο του 2015 άνδρες του ISIS αποκεφάλισαν τον 81χρονο αρχαιολόγο Χάλεντ Άσαντ (Khaled Asaad), επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας και υπεύθυνο για την διάσωση των μνημείων της πόλης.

Τον ίδιο μήνα, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς, του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν που θεωρούνταν πολιτιστικά ορόσημα επί 2.000 χρόνια.

Οι συριακές αρχές θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τους ναούς, τα ταφικά μνημεία και την Αψίδα του Θριάμβου που επίσης καταστράφηκαν.

«Θα τα ξαναχτίσουμε με τις πέτρες που απέμειναν, με τις κολόνες που απέμειναν. Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα», είχε διαβεβαιώσει.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3511221/Assad-s-forces-control-Palmyra-ISIS-driven-historic-city-troops-dismantle-dozens-booby-traps-laid-terrorists.html?ito=embedded


ΠΗΓΗ
Σχόλια