Επιστολή της Κλίντον που «βγήκε» από τα Wikileaks «εξηγεί» για ποίο λόγο έγινε ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία

http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/03/usa-3.jpgΗ κυβέρνηση Ομπάμα  βοηθήσε με όλα τα μέσα   να ξεκινήσει ένας άγριος και ανελέητος εμφύλιος πόλεμος στην Συρία, με το πρόσχημα της «βοήθειας προς το Ισραήλ», αναφέρουν  σύμφωνα με τα  Wikileaks τα οποία δημοσίευσαν μια επιστολή από την Χίλαρι Κλίντον, όλα τα  ξένα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την πηγή, με κωδικούς F-2014-20439 και  C05794498 εμφανίστηκε δημοσίευμα από την γνωστή ιστοσελίδα  Wikileaks, που αναφέρει μήνυμα στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  της τότε Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την διάρκεια της θητείας της την περίοδο 2009-2013.
«Ο καλύτερος τρόπος για να «θωρακιστεί»  το Ισραήλ από την όλο και αυξανόμενη πυρηνική ικανότητα του Ιράν είναι η «παροχή βοήθειας» στον λαό της Συρίας για την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ» ,  έτσι αρχίζει μια από τις επιστολές η κ. Κλίντον.
Εκείνη την εποχή, η ίδια αναγνώρισε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν δεν θα εμποδίσουν  την Ιρανική ισλαμική  Δημοκρατία από τον εμπλουτισμό ουρανίου, που αποτελεί  βασικό συστατικό για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
«Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον περιορισμό του πυρηνικού  προγράμματος  του Ιράν δεν θα λύσουν το δίλημμα ασφάλειας του Ισραήλ. Επιπλέον, δεν θα αποτρέψει το Ιράν από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και τον εμπλουτισμό ουρανίου. Στην καλύτερη περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν θα αναβάλουν για κάποιο διάστημα  μόνο την  λύση ενός ιρανο-ισραηλινού πολέμου. Αυτή η σύγκρουση θα προκαλέσει μια ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση στην Μέση Ανατολή », ανέφερε η  Χίλαρι Κλίντον  στην επιστολή της .
Σύμφωνα με την Κλίντον, η πυρηνική ικανότητα του Ιράν όχι μόνο θα ξεπεράσει τα  όρια της χώρας ,  αλλά θα  προκαλέσει την άμεση  απάντηση από τα άλλα αραβικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.
Η ίδια πιστεύει ότι αυτές οι χώρες  της περιοχής μπορούν να ζητήσουν να γίνουν πυρηνικές δυνάμεις, λόγω της απόκτησης πυρηνικών όπλων από το  Ιράν.
«Το αποτέλεσμα θα είναι μια πυρηνική ανισορροπία, με την οποία το Ισραήλ δεν θα είναι σε θέση να απαντήσει με τις συνήθεις μεθόδους των  συμβατικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία και το Λίβανο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Εάν το Ιράν φτάσει αυτό το όριο σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα, για την η Τεχεράνη  θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιτεθεί στο Ισραήλ  δια «μέσω» της «Χεζμπολάχ» και των συμμάχων της  στη Συρία, επειδή τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμεύουν  ως αποτρεπτικός παράγοντας»,  είπε η Κλίντον.
«Η στρατηγική σχέση μεταξύ του Ιράν και του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ  επιτρέπει στο Ιράν να υπονομεύσει  την ασφάλεια του Ισραήλ, έμμεσα και όχι άμεσα  από επίθεση. Η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ θα θέσει τέλος σε αυτή την επικίνδυνη συμμαχία. Οι ισραηλινές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά γιατί το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην εφαρμογή της », γράφει  η Χίλαρι Κλίντον.
Η ίδια πρότεινε επίσης να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να δημιουργηθεί  ένα νέο πολιτικό σύστημα στη Συρία.
«Για προφανείς λόγους, η κυβέρνηση Ομπάμα φοβάται να συμμετέχει στις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ είχαν την  εμπειρία στην Λιβύη. Σε αντίθεση με την αντιπολίτευση της Λιβύης, οι αντάρτες της Συρίας δεν είναι ενωμένοι και δεν διαθέτουν  ένα συγκεκριμένο μέρος του εδάφους του συριακού  κράτους.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν ζητά  στρατιωτική επέμβαση από το εξωτερικό, όπως έγινε στην Λιβύη. Θα ήταν πιο εύκολο, δεδομένου ότι ο σκοπός των Ηνωμένων Πολιτειών  ήταν να σώσουν  τους πολίτες από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, και μάλιστα η στρατιωτική εκστρατεία είχε τέτοια τεράστια σημασία για τη Μέση Ανατολή.
Η Συρία όμως αποτελεί πολύ διαφορετικό ζήτημα. Αν αν τα καταφέρουμε στην Συρία , κυριολεκτικά  θα «αλλάξουμε»  ολόκληρη την περιοχή. Πρώτον, ένας ακόμη   αδίστακτος δικτάτορας θα καταδικαστεί  μαζικά από την αντιπολίτευση και τους ανθρώπους στους δρόμους. Και δεύτερον, ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αλλάξει προς το καλύτερο, γιατί το Ιράν δεν θα έχει  πλέον την δυνατότητα  να απειλεί το Ισραήλ και να υπονομεύει την σταθερότητα στην περιοχή »,γράφει η  Κλίντον.
Στην επιστολή της η  Κλίντον αναφέρεται στην  διαδικασία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2012.
Σύμφωνα με την πηγή, η εκτιμώμενη ημερομηνία της επιστολής είναι η  31 Δεκεμβρίου 2012. Εκείνη την εποχή, η Χίλαρι Κλίντον υπηρετούσε  ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος . Η ουσία είναι ότι η Μέση Ανατολή θα «γεννήσει» σε κάποιο συγκεκριμένο διάστημα τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο λόγω της ιδιαίτερης ανασφάλειας  του Ισραήλ.
Σχόλια