Εθελοντές δικηγόροι στα Κέντρα Προσφύγων...

Πρόσφυγες στο Ελληνικό

Τα Κέντρα Προσφύγων σε Ελαιώνα, Ελληνικό, Πειραιά και Σκαραμαγκά επισκέφθηκαν... οι εθελοντές δικηγόροι της Επιτροπής για Θέματα Προσφύγων και Μεταναστών, ενώ αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν από δικηγόρους στην Πάτρα και τη Ρόδο.

Παρασχέθηκε στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί βασική, αλλά απολύτως αναγκαία νομική πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους και για το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, σε συνάντηση του αν. υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Β. Αλεξανδρή, και τον επικεφαλής της Επιτροπής για Θέματα Προσφύγων και Μεταναστών Π. Περάκη, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δικηγόρων με την Πολιτεία. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να οργανωθεί άμεσα η σταθερή παρουσία δικηγόρων πιλοτικά σε δύο Κέντρα Φιλοξενίας, στον Ελαιώνα και στη Μόρια της Λέσβου, για την οποία άλλωστε έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και έχει αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία από τη CCBE. Στόχος είναι σε επόμενη φάση το ίδιο να ισχύσει για όλα τα Κέντρα.

Πέραν αυτού, ο υπουργός χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση για διεύρυνση των υπηρεσιών ασύλου με τη συμμετοχή δικηγόρων, κάτι που θα εξεταστεί άμεσα.

Συντάκτης: Μαρία Δήμα
Σχόλια